16 Ekim 2009

SIMIT




Yine yeniden simit:)))
Bizim evin vazgecilmez tatlarindan birisi.Üstelikte Türkiye simitlerinide hic aratmiyor.Ben bu seferkilere susamla beraber keten tohumuda kullandim.harika oldu.
Daha önceki tarifimin aynisini uyguladim.

MALZEMELER:

1 su bardagi süt

1 su bardagi su

20 gr yas maya

1 kasik mahlep

1 kasik seker

1 kasik tuz

Aldigi kadar un
DIS MALZEMESI:

3 bardak sicak su

1 kase susam

3 kasik pekmez

YAPILISI: Öncelikle hamurumuzun malzemelerini karistirip,yumusak bir hamur yoguruyoruz.Mayalanmasi icin sicak bir yerde dinlendiriyoruz.Hamurumuz kabarinca,elimize ceviz büyüklügünde bezeler aliyoruz.Bu bezelere simit seklini veriyoruz.Bir kasenin icine sicak su ve pekmezi koyuyoruz.Yaptigimiz simitleri bu karisima batirip,susama buluyoruz.Tepsiye yerlestirip,175 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.

Daha önceki SIMIT tarifi burada.

AFIYET OLSUN.

21 yorum:

  1. Harika olmus simitlerin, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Ohh canım tavşan kanı çay ile süper olur...
    Ellerine sağlık mutlu hafta sonalrı...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  4. çıtır çıtır görünüyor simitler...üşenmezsem bu hafta çocuklara yapıcam... hiç yapmadım...umarım seninkiler kadar güzel olur...
    ellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Yanında çayla nede güzel yenir. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. MERALCİM ELLERİNE SAGLIK
    NEFİS OLMUŞ YANINADA ÇAY OH MİS GİBİ
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. Meralcim harika olmuş,yanında bir bardak çay ve peynir oldumu tamamdır :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Meral...simit bizde de cok pisirilir ve tüketilir,gurbette olunca daha bir kiymetlidir bu tür tarifler, ellerine saglik, ayni zamanda komsuyuz galiba...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  9. Meralcimmm ellerine sağlık canımmm nefiss görünüyorlar benim içinde bir ısırık al öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım harika görünüyor simitler... afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  11. Meral'cim, önceki simitlerin gibi bunlar da nefis görünüyor. Ben de tam bir simit hastasıyım. Birkaç gün yemezsem duramam. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. selamlar meralcim,

    nasilsinß InsaALLAH iyisindir...

    simitler harika olmus, ellerine ve yüregine saglik...

    afiyet olsun :-))

    iyi günler dilerim, aysel

    YanıtlaSil
  13. Tekrar merhaba Meral...ben bielefeld´de yasiyorum..sık sık Dortmund'a gidiyorum,bazen trenle o sırada Ahlen'dan gecıyorum... bakarsın birgün kahveye uğrarım, bende beklerim :) sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  14. Meral'cim bu tarif çok iyi oldu. Ben tam bir simit hastasıyım. Bütün tarifleri deniyorum. Seninkini de en kısa zamanda deneyeceğim inşallah. Görüntü on üzerinden on hayatım. Ellerine sağlık.
    Çoooook öpüldün,
    Canan

    YanıtlaSil
  15. Canım gerçekten nefis bir lezzet tarif için tşkrlr...
    Eşim benim yaptığıma inanmadı :))
    Ve bu sabah tekrar yaptım:))

    YanıtlaSil
  16. merhaba meral simitler harika görünüyor, ellerine saglik
    bende size katilmak isterim, bende kölnde oturuyorum pek uzak degiliz birbirimize
    sevgilerimle sevim

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar,

    Tamam o zaman, sevgili Zehra, ben, siz varsa baska blogcu arkadaslar hepberaber anlasalim ve bir gün bulusalim,,,, Harika olur bence.... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. yanına peynir ve çay işte süper üçlü
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. canım görüntü süper olmuş..
    ellerine sağlık sıcak sıcak kaşarla birlikte miss gibi yenirdi şimdi:)
    öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,

    Ben de gurbette olanlardanım ancak pekmezim yok, bulmam da mümkün değil acaba pekmezsiz yapılır mı?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Nihal....
    Pekmez olmasi sart degil.Fakat pekmez renk ve bir farkli lezzet katiyor.
    Pekmez yabancilar tarafindanda bilinen bir sey.bence bulunur diyorum.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil