Yine yeniden simit:)))
Bizim evin vazgecilmez tatlarindan birisi.Üstelikte Türkiye simitlerinide hic aratmiyor.Ben bu seferkilere susamla beraber keten tohumuda kullandim.harika oldu.
Daha önceki tarifimin aynisini uyguladim.
MALZEMELER:
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
20 gr yas maya
1 kasik mahlep
1 kasik seker
1 kasik tuz
Aldigi kadar un
DIS MALZEMESI:
3 bardak sicak su
1 kase susam
3 kasik pekmez
YAPILISI: Öncelikle hamurumuzun malzemelerini karistirip,yumusak bir hamur yoguruyoruz.Mayalanmasi icin sicak bir yerde dinlendiriyoruz.Hamurumuz kabarinca,elimize ceviz büyüklügünde bezeler aliyoruz.Bu bezelere simit seklini veriyoruz.Bir kasenin icine sicak su ve pekmezi koyuyoruz.Yaptigimiz simitleri bu karisima batirip,susama buluyoruz.Tepsiye yerlestirip,175 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.
Daha önceki SIMIT tarifi burada.
AFIYET OLSUN.
Harika olmus simitlerin, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilOhh canım tavşan kanı çay ile süper olur...
YanıtlaSilEllerine sağlık mutlu hafta sonalrı...
ellerine sağlık canım.nefis olmuş..
YanıtlaSilçıtır çıtır görünüyor simitler...üşenmezsem bu hafta çocuklara yapıcam... hiç yapmadım...umarım seninkiler kadar güzel olur...
YanıtlaSilellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum...
Yanında çayla nede güzel yenir. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilMERALCİM ELLERİNE SAGLIK
YanıtlaSilNEFİS OLMUŞ YANINADA ÇAY OH MİS GİBİ
SEVGİLER
Meralcim harika olmuş,yanında bir bardak çay ve peynir oldumu tamamdır :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba Meral...simit bizde de cok pisirilir ve tüketilir,gurbette olunca daha bir kiymetlidir bu tür tarifler, ellerine saglik, ayni zamanda komsuyuz galiba...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Meralcimmm ellerine sağlık canımmm nefiss görünüyorlar benim içinde bir ısırık al öpüyorum
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor simitler... afiyetler olsun
YanıtlaSilMeral'cim, önceki simitlerin gibi bunlar da nefis görünüyor. Ben de tam bir simit hastasıyım. Birkaç gün yemezsem duramam. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilselamlar meralcim,
YanıtlaSilnasilsinß InsaALLAH iyisindir...
simitler harika olmus, ellerine ve yüregine saglik...
afiyet olsun :-))
iyi günler dilerim, aysel
Tekrar merhaba Meral...ben bielefeld´de yasiyorum..sık sık Dortmund'a gidiyorum,bazen trenle o sırada Ahlen'dan gecıyorum... bakarsın birgün kahveye uğrarım, bende beklerim :) sevgiler
YanıtlaSilzehra
Meral'cim bu tarif çok iyi oldu. Ben tam bir simit hastasıyım. Bütün tarifleri deniyorum. Seninkini de en kısa zamanda deneyeceğim inşallah. Görüntü on üzerinden on hayatım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇoooook öpüldün,
Canan
Canım gerçekten nefis bir lezzet tarif için tşkrlr...
YanıtlaSilEşim benim yaptığıma inanmadı :))
Ve bu sabah tekrar yaptım:))
merhaba meral simitler harika görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilbende size katilmak isterim, bende kölnde oturuyorum pek uzak degiliz birbirimize
sevgilerimle sevim
Merhabalar,
YanıtlaSilTamam o zaman, sevgili Zehra, ben, siz varsa baska blogcu arkadaslar hepberaber anlasalim ve bir gün bulusalim,,,, Harika olur bence.... Sevgilerimle
yanına peynir ve çay işte süper üçlü
YanıtlaSilellerine sağlık
canım görüntü süper olmuş..
YanıtlaSilellerine sağlık sıcak sıcak kaşarla birlikte miss gibi yenirdi şimdi:)
öpüyorum sevgiler..
Merhaba,
YanıtlaSilBen de gurbette olanlardanım ancak pekmezim yok, bulmam da mümkün değil acaba pekmezsiz yapılır mı?
Sevgiler
Sevgili Nihal....
YanıtlaSilPekmez olmasi sart degil.Fakat pekmez renk ve bir farkli lezzet katiyor.
Pekmez yabancilar tarafindanda bilinen bir sey.bence bulunur diyorum.
Sevgilerle