27 Eylül 2008

TAVUK SULU SEHRIYE CORBASI


Merhaba arkadaslar.herkese iyi hafta sonlari diliyorum.

söyle bir baktimda bayagi olmus ben yeni birsey eklemeyeli.Zaten Aysel arkadasimda sitem ediyordu neden birseyler eklemiyorsun diye.Tabi ben kendisi gibi genc degilim.Iki cocukla zor basa cikiyorum.Vallahi Ayselcim ise gidip geliyor.Aksama eve gelincede binbir türlü seyler ortaya koyuyor.hemde sip sak:))
Ben daha önce sayfamda hic corba yayinlamamisim hayret:))oysa bizim evde ilk olarak mutlaka corba yenir.daha sonra ana yemege gecilir.Bizimkiler tarhanaya bayilir.Fakat bu corba tavuk suyuyla yaptigim sehriye corbasi.Harika bir corba oldu.mutlaka deneyin.benden söylemesi:))
MALZEMELER:
Haslanmis didiklenmis tavuk(istediginiz bollukta)
1 litre tavuk suyu
3 adet domates
1 adet biber
4 kasik arpa sehriye
1 tatli kasigi tuz
Biraz karabiber,limon suyu
Maydanoz.
Terbiyesi icin
2 kasik yogurt
1 tane yumurta

YAPILISI:
Ilk önce domates ve biberimizi güzelce tencerenin dibinde kavuruyoruzTavuk suyunu katip,kaynatiyoruz.Kaynayan suyumuza tuzu ve arpa sehriyelerimizi katiyoruz.Bu sekilde pisiriyoruz.tavuk etlerinide ekleyip,bir tasim daha kaynatiyoruz.bu arada bir kasenin icinde yogurt ve yumurtayi cirpip hazir ediyoruz.corbabimiz altini kapatmadan terbiyesini yavas yavas katip,maydonoz ve limon suyunuda katip altini kapatiyoruz.(not.terbiyeye katarkan azicik corbanin suyundan katarsaniz iliyacaktir.Yoksa corbamiz kesilir)AFIYET OLSUN

11 yorum:

  1. Canim ellerine saglik,çok severim bu çorbayi,nefis olmus...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. VARLIGI EBEDI OLAN, MERHAMET SAHIBI, ADALETLI YUCE ALLAH KENDISINE DUA EDENLERI GERI CEVIRMEZ. DUALARINIZIN RABBIN YUCE KATINA ILETILMESINE VESILE OLAN RAMAZAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN. BU DEGERLI RAMAZAN BAYRAMI.NDA, KAINATIN YARATICISI VE ALEMLERIN RABBI BAGISLAYICI VE ACIYICI YUCE ALLAH TUM DUALARINIZI KABUL ETSIN

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Bayramın kutlu olsun canım mutlu huzur dolu nice bayrarmlara .. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık..çorbanın her çeşidini çok severim..harika görünüyor canım çekti :)bende seni arkadaş listeme ekliyorum.
    öptüüm

    sevgiler
    gözde

    YanıtlaSil
  6. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

    YanıtlaSil
  7. Küskünlerin barıştığı, sevenlerin biraraya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramın kutlu olsun canım..öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. HEP BIR ARADA, SEVGI DOLU VE HUZURLU NICE BAYRAMLAR GECIRMEK DILEGIYLE, RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN! MUBAREK RAMAZAN BAYRAMI TUM ULUSUMUZA KUTLU OLSUN. ALLAH TUM INANANLARA NICE HUZURLU, BEREKETLI BAYRAMLAR NASIP ETSIN.

    YanıtlaSil
  9. MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINI SEVDIKLERINLE BERABER SAGLIKLI VE HUZUR ICINDE GECIRMENI VE HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM.
    ALLAH NICE HUZURLU, BEREKETLI BAYRAMLAR NASIP ETSIN.

    YanıtlaSil
  10. MUTLU BİR BAYRAM TATİLİ DİLİYORUM ARKADAŞIM..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. canım teşekkür ederim senind e bayramın mübarek olsun. gurbet ellerde çok zordur demi bayram. buruk geçer. senin ailenin ve eniştenin ellerinden öperim:))

    YanıtlaSil