Merhaba arkadaslar.Bu uzun Ramazan günlerinde benim canim sadece tatli cekiyor.Bilmem sizlerinde öylemi?Iste yine tatli krizim tuttu ve oruclu oruclu Ekler pasta yaptim.Nasil ama tablo gibi degilmi?Yemede yaninda yat.Bende öyle yaptim zaten.iftara kadar yaninda yattim:)))
Tarifi yarin.(Biraz seyrede durun)
Evettt gelelim malzemelere.
HAMURU ICIN:4 tane yumurta.
100gr margarin.
1 su bardagi su.
1,5 su bardagi un.
1 cay kasigindan az tuz.
2 Tatli kasigi seker.
IC MALZEMESI.
Yarim litre süt.
1 paket vanilyali puding.
1 tatli kasigi limon rendesi.
3-4 kasik seker.
ÜST MALZEMESI.
1 paket zartbitter cikolata.
2 yemek kasigi süt.
YAPILISI:
Ilk önce hamurumuzun yapimiyla basliyoruz.Tencerenin icine suyu koyup kaynatiyoruz.Ardindan margarin,seker ve tuzunuda atip eriyinceye kadar kaynatiyoruz.Kaynayan tencerenin altini kisip,ununu katiyoruz.Hizli hizli karistirarak biraz pisiriyoruz.Ocagin altini kapatip,ilimasi icin bekliyoruz.Sonra iliyan hamurumuza teker teker yumurtalari kirip mikserle cirpiyoruz.Kek hamurundan biraz kati bir hamur elde ediyoruz.Bir sikma torbasina doldurup,tepsiye sikiyoruz.180 derecede iyice kuruyasiya kadar pisiriyoruz.Firinin kapisini hic acmiyoruz ekler piserken.Firin kapatilincada 10 dk acmadan icinde bekletiyoruz. Bir yandanda vanilyali pudingimizi hazirliyoruz.Firindan cikan hamurlarin ortasindan bicakla kesip,aralarina pudingten koyuyoruz.Hepsini bu sekilde doldurup,üzerine benmari usülü erttigimiz cikolatayi döküyoruz.Ben cikolatayi erit ince iki kasikta süt ilave ediyorum.daha yumsak bir sos olsun diye.
Iste hepsi bu kadar.Hicde zor birsey degil.Mutfaga girince benim tam 1 saatimi aldi pisme ve süsleme dahil.Hadi herkese kolay gelsin.
Vallahi öyle insanın yanına yatıp beklemesi pek mümkün değil. İnanılmaz güzel :) leziz..
YanıtlaSilEllerine sağlık hayatım.. İnsan dayanamaz :)
SENCOK KÖTÜSÜN AMAAAAAA
YanıtlaSilBIZE NIYE BÖYLE YAPIYONKINE :))
HEM BIZ TARIFI SIMCIK ISTIYOZ:((
ellerine saglik seker harika gorunuyorlar
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
thats amazing story.
YanıtlaSilim here because of few cents for you. just dropping by.
YanıtlaSilyok cnm bunlar hazır ..sen bizi kandıryosun:))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bende iftara kadar sadece tatlı ve su hayaliyle yaşıyorum..:)
sevgilerimle
yok cnm bunlar hazır ..sen bizi kandıryosun:))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bende iftara kadar sadece tatlı ve su hayaliyle yaşıyorum..:)
sevgilerimle
Tarifini bekliyorum ellerine sağlık,benim en sevdiğim kaç tane yiyebileceğimi kesiteremediğim pastalardan:)))
YanıtlaSilSevgilerle canım öptüm.
canımmm ekler,ekler,ekler tek favorim bir de profitrol o da buna benzettiğim için bence ..
YanıtlaSilbu arada senı kabul etmem mii..ekledim bile..
sevgiler
Hayatım ne yapmışsın sen öyleee...İçim gitti vallahi.Nefis görünüyor elcağızlarına sağlıkkk.Missss miss
YanıtlaSilofff bayılırım ben buna yaaaa.istiyorum acilen bir tane.yok yok 3 tane..ellerine sağlık canım benim.tatlı dedin mi akan sular duruyor..
YanıtlaSilamanınn meralim höşmelimim. sen naptın kurban şimdi balıkesirden enişten kabağına vize alır gelir alamanyaya o pastaları yemek için. :)sana beni sorarsa beni tanımıyon tamammı:))
YanıtlaSilmuhteşem olmuş. çok şık olmuş . harika olmuş. ajon (doğrumu yazdım kıs.)
Ellerine saglik canim
YanıtlaSilSevgilerimle.....
Keşke iftar sonrası uğrasaydım,bu eklerler beni mahfetti :) Çok güzel dizilmişler..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Off kaç günden beri benimde aklımda ama aç karnımı dinleyip yapma diyorum kendi kendime sonra yemekten sonra yenmez bak diyorum ama sen yaparsın ben yapmazmıyım yapsammı kızz.
YanıtlaSilEllerine sağlık off karar veremedim hala yapayımmı?
Hadi ben düşüne durayım sana hoşçakal.
Bak şimdi düşündümde keşke el uzatınca şu ekleri alma imkanı olsa ne güzel olurdu dimi:)))
YanıtlaSilselam canım..bu eklerler süper...şekilleri harika..eline saglık canım..sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Sevgili Meral harika olmuş,nefis görünüyorlar.şekilleride süper,ben de azıcık uzansam yanlarında olur mu acep:-)ellerine sağlık canım.iyi iftyarlar.sevgilerimle...
YanıtlaSilTek kelimeyle harika görünüyorlar,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
selamlar canim,
YanıtlaSilnasilsin?
ekler süper olmus, gecen bir arkadasimla konusdum dediki, mutfakta cok bilasik cikariyor, sen dedin kolay hmm cok bilasik ciktimi, ayiptir sormasi ???
canim ben iyiyim merak etme, isde bilgisayarda calisiyom ya omuzlarimda sanki tuhaf bir his var agriyor, sanki biri dekiyormus gibi bilirmisin bu duyguyu???
aksama yurdanura (siladanlezzetler.blogspot.com) iftara davetliyiz muratla, murat beni isden alip hazir masaya ugrucam ne hos bir duygu :)))
yurdanura yazik insaALLAH cok seyler hazirlamamisdir, iftarda cok yenilmiyor mideler kücüldü :)))
resim makineyi yanima alicam cekicem eklicem yarin bloguma izlersin :)))
bende onlari pazar cagirmaya niyetliyim, nedeni haftaya cuma tr ye ucuyorlar... firsat bu firsat :))
iyi bak kendine, demek eklerin yaninda yattin sonunda yedin hahaha tadi nasildi???
hemde meralim hos sekiller vermis hamur eklere, digerleri hep düz yapiyorlar sen sekil verdin hihi :))
ellerine saglik canim, öptümmm
tatilimi ramazana bilerek denk getirmedim, muratla gezdik hamburgu tanidik yemek yedik, oruc olsaydi tatil olmazdi benim icin :))
bye byeee
selam canım harika olmuşlar ellerine sağlık.şekilleride süper.tatlı kirizine soktun beni :) hayırlı ranmazanlar
YanıtlaSilay ne güzel bunların şekli üzerine sos dökmeden bile nefis
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
sabah geldim ama şekillerini incelememişim azcık acelem vardı :$
YanıtlaSilvalla yeşo nun da dediği gibi süperler ya şimdi yemeğin üstüne iicene canım çekti :)
bu arada fotolarım konusunda sana katılıyorum..eşim onu yurt dışından getirdi yani makinayı ilk günden beri pek hoşlanmadım ama değişme imkanım olmadığı için ses de çıkaramadım artık eskıyene kadar kusuruma bakmayın :D
sevgiler tatlım
mmmmmmmm bayılırım şahane olmuş ellerine sağlık canım..öpüyorum sevgiler..
YanıtlaSilEn cok sevdigim seydir ekler ellerinize saglik.En kisa zamanda deniyecegim.
YanıtlaSilÇok çok güzel olmuş ellerine sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Hacı;
YanıtlaSilSöylediğin tarifte aynı şekilde zerre kabartma tozu katmadan attım fırına pişmekte. annem diyorki "kabartma tozu kabartmazki içine yumurta kırıyosun yumurta kabartıyor!" lanet olsun! şimdi kolum kadar oldu afedersin. Ben nerde yanlış yaptım? Meral teyze.. 17 Yaşında bir gencim. millet karıyla kızla geziyor. biz evde şekildeki olayı çözmeye çalışıyoruz! Bi akıl ver üstad. Bi fikir ver. Saygılarımla selam eder ellerinden buseyi eksik etmem Meral hanım teyze.
Sevgili Adsiz arkadas:))
YanıtlaSilSana hangi konuda yardimci olacagimi anlamis degilim.Eger eklerim kabardi diye üzülüyorsan tam tersi sevin.Demekki denk getirmissin tarifi demektir.annen hakli yumurtalar kabartir ekleri.
Tek önemli püf noktasi firini acmadan 15 dk kurumasi gerek.
Umarim faydali olmusumdur.
sevgiler.
Meral ablacım merhaba, nasılsın? Yarın ekler pasta yapayım bir kere de bakalım nasıl olacak diye düşündüm ve yapmaya karar verdim ama abla ya benim fırınımın camından ben hiçbir şey göremiyorum :( Bunun yüzünden genelde fırının kapağını açmak zorunda kalıyorum. Ama püf noktasının kızardıktan 10-15 dk kadar baklenmesi hiç fırın kapağının açılmaması gerektiğini söylüyorsun. o halde ben nasıl yapacağım? Pişirme süresi hakkında da bilgin varsa söyleyebilir misin ablam, ona göre yapayım, hım? Sevgilerimle..
YanıtlaSileda..
Sevgili edacim:)
YanıtlaSilSana malesef yardimci olamiyorum.Cünki püf noktasi bu.kapagini acarsan cöküyor ekler.Bence sen yarim saat pisir,daha sonrada firini kapat ve 10 dakikada öyle beklet.bakalim nasil olacak.Yine beklerim nasil oldugunu yaz banada:)
Sevgilerle öptüm.
harika olmus sekilleri :)
YanıtlaSilellerinize saglik...
ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar
YanıtlaSil