20 Nisan 2008

HAFTA SONU MISAFIRLERIM

Herkeze merhaba.Iyi haftalar diliyorum beni ziyaret edenlere.

Uzun zamandir bilgisayarin basina oturamadim.Neyseki bugün itibariyle islerim bitti ve yeni seyler ekliyebilecegim.Ama ne mamalar ne mamalar:))
Cumartesi günü köylülerimizle toplandik bizim evde.Iki gün önceden basladim hazirliklara:)) Ilk önce gül tatlisiyla basladim hazirliklara.daha sonraki günlerde tarifini veririm.Ben sevgili Gülden arkadasimin blogundan aldim. http://guldenceninmutfagi.blogspot.com/ Tarifini aynen uyguladim ve bu sonuc cikti ortaya.

Menüyü merak ettiyseniz menüde.......Sehriyeli tavuk corbasi,tavuk sote,kabak musakka,tavuklu pilav,etli nohut,yogurtlu fasulye salatasi ,yesil salata ve gül tatlisi.Kahvenin yaninada käse kuchen vardi.Eeeee daha ne olsun degilmi?Cok ahim sahim bir sofra degildi ama yemeklerin lezzeti harikaydi.Herkez cok begendi:)Bu servis tabaklarimizdi.Tavuk,pilav ve kabak musakka.Nohutu ayri yedik ama resimlemeyi unutmusum kusura bakmayin.Bu masada gördüklerinizde benim sevgili misafirlerim.Resmi ben cektigim icin malesef ben yokum resimde:(( Belki bazilariniz neden sadece kadinlar var sofrada diyebilirsiniz.Biz tam 6 aileyiz.bu yüzdende erkekler önce kadinlar sonra seklinde yiyoruz.Birde cocuklar etti size 3 sofra.Malesef birde benim yemek masam kücük o yüzden böyle oluyor.Ne yapalim böyle idare ediyoruz iste.Ama cok güzel vakiz gecirdik.Muhabbetler ettik,hasret giderdik,köyden konustuk tabiki sira kapan konustu kapamayan dinledi :)))12 büyük,11 de cocuk olunca siz düsünün gerisini:))))1 ay sonra Ümmühan ablamda toplanacagiz.Kendisi ortada oturan sarisin hanimdir.Masallah oda cok beceriklidir.Gecen gittigimiz hani bahcelerini düzenledigimiz ablamiz:))))Kahveylede bu güzel käse kuchenleri yedik.Tarifini daha önce vermistim.bunlar neden böyle kremali derseniz?ortasinin malzemesini disinada sürdüm.Seklini sorarsaniz birtane kalibim oldugu icin,digerinin hamurunu düz tepside yaptim ve rulo pasta seklini verdim.ama yiyenler cok begendi.Cok hafif ve lezzetliydi.Evet benden bu günlük bu kadar.tarifleri sirayla gelecek günlerde veririm.Herkese tekrar hayirli isler ve güzel günler diliyorum:)))

16 yorum:

  1. MERALIMMM HARIKA OLDU TATLIN CANIM,ELINE SAGLIK.VALLAHI ASIK OLUNACAK BIR GÖRÜNTÜDE BENIM GÜL TATLISI TARIFIM TATLIM,SIMDIDE SENDEKI GÖRÜNTÜYE ASIK OLDUM.ELLERIN DERT GÖRMESIN,GARANTI MISAFIRLERINDE ASIK OLMUSTUR BU GÖRÜNTÜYE EMINIM.
    CANIM,YOGURTUN EKSIMESINI ISTEMIYORSAN 6-7 SAATTEN FAZLA MAYALAMA SAATINI ASMA.MAYA ICIN NORMAL YOGURT KULLANIYORUM BEN,EKTRA MAYA KULLANMIYORUM.
    SEVGILER MERALIM.AFIYET SEKER BAL OLSUN.
    SEVGILER.

    YanıtlaSil
  2. ah hayatım benim nasıl agarladın o kadar insanı sen!!!Hemde birbirinden güzel yemekler yapmışsınn.Ben olsam ayaklarım havada hasta yatıyor olurdum canım benim çok beceriklisin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. selam canım..harika bir masa hazırlamışsın...herşey nefis görünüyor...gül tatlısı süper olmuş..eline saglık marifetli arkadaşım....güzel bir hafta dilerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Selam Meralciim, ne guzel kalabalik misafirlerin gelmis, ne guzel de agirlamissin.. ozellikle tatli ve pastalar cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. Bayilirim kalabaliga, benim burada maalesef hic cevrem yok, kapimi aylarca calan olmuyor... keske senin gibi bir cevrem olsaydi... kendine iyi bak canim...

    YanıtlaSil
  5. Meral'cim gül tatlısı nefis duruyor, sanki bir avuç gülü tabağa koymuşsun gibi :) Tarifini merak ettim doğrusu, ellerine sağlık.. İyi haftalar..

    YanıtlaSil
  6. günaydınnn canım ellerine sağlık hepsi bir birinden güzel olmuş birde o tatlın harika gözüküyor iyi haftalar sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Canım benim iyi haftalar, herşey harikaaaaaaaaaaaa görünüyor, 12+11 aman yarabbim bu kadar insana yemek yetiştirmek, servis yapmak büyük marifetttt, ellerine sağlık canımcımm, allah ağız tadınızı bozmasın öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Birbirinden güzel lezzetler ve dostlar buluşmuş masanın etrafında,ne kadar güzel.
    Ellerine sağlık..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel ağırlamışsın misafirlerini herşey mükemmel görünüyor tatlı ve kasekuchene bayıldım çok severim zaten ellerine sağlık canım öpüyorum kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Hoşmelimcim Meralciğim daha ne olsun....??? nefis bir sofra olmuş ...afiyetler olsun...Hep güzel günlerde buluşmak nasip olsun...
    ellerine sağlık canımcım...
    çok öpüyorum....
    ilkay

    YanıtlaSil
  11. Meralcım menüyü merak etmez olsaydım :) çok güzel yemekler hazırlamışsın misafirlerine ellerine sağlık..
    Demek sizde de önce erkekler sonra bayanlar...Diyorum ki bir kerede bayanlar önce otursa sofraya bir yandan yemek yiyip sohbet etseler sonrada erkekler kiki :) hayal etmesi bile cok guzel oldu, erkeklerin yüzündeki ifadeyi görmek isterdim...:)
    Tekrar ellerine sağlık...

    Not:Canım son olarak sana bir soru sormak istiyorum, Düsseldorf da tanıdığın hic blogcu arkadas var mı?

    YanıtlaSil
  12. way way way wayy ::))) yoklugumdan istifade nelerde yapilmis ba ba ba :)

    hepsi icin ellerine saglik hepsi super.

    sevgiler

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. ooohhh ne güzel bir sofra bu :) dostlugunuzda görülmeye deger ...

    canim benim kocaman öpüyorum seni ...

    byeeee :))

    YanıtlaSil
  14. Meralcigim öyle güzel bir Sofra güzel sevdigin mIsafirlerinle berbaer güzel bir Hafta sonu gecirmissin..Hepsi birbirinden lezziz olmus canim ellerine saglik...

    SEVGILER

    YanıtlaSil
  15. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the GPS, I hope you enjoy. The address is http://gps-brasil.blogspot.com. A hug.

    YanıtlaSil
  16. meralciğim harikasın sen vallahi.süper.10 üzerinden 10.hepsi de ağızlara layık bir lezzet.sohbetle ne güzel gitmiştir bu harika yiyecekler..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil