28 Nisan 2008

HÖSMERIM(Peynir hösmelimi)




Merhaba arkadaslar....Biliyorum biraz ara verdim ama kusuruma bakmayin lütfen.gecen hafta biraz dolu gecti.Hafta sonu derseniz?Cumartesi biz gezmeye gittik,pazarda bize gelenler oldu.Yani bir türlü pc nin basina oturamadim.Amma öyle bir dönüs yaptim ki.......:))) Isteeee karsinizda PEYNIR HÖSMELIMI..............

Aslinda gercek ismi Hosmerim dir.Fakat bizim yörede hep böyle söylendigi icin bende böyle söylüyorum.Aslinda blogumu kurdugumda ilk olarak hosmerim tarifi verecektim.Bir türlü istedigim gibi olmayinca bende yayinlamamistim.Fakat simdi yaptigim tam 10 numara oldu.Bu tatliyi bilenler yapinca anlayacaktir.Tadinin gercekten hazirlardan bir farkinin olmadigini.gelelim tarifine.......

MALZEMELER:
2 paket mozzarella peynir.(yada tatli lor peyniri)
2 kasik tereyag.
1 kasik irmik
1 kasik un.
1.5 su bardagi seker.
2.5 su bardagi süt.
2-3 damla sari gida boyasi.

YAPILISI:Peyniri ve tereyagi tavamiza aliyoruz.5-6 dk pisiriyoruz.

Erimeye baslayinca,irmigi ve unumuzu atip beraber 5 dk kavuruyoruz.Sonrada sekerimizi katip 3-4 dk da böyle pisiriyoruz.Seker sulaninca,sütünü ve gida boyasinida atip birazdaha kaynaiyoruz.Veeee...sicakken servis tabaklarina aliyoruz.AFIYET OLSUN. Not.Bu tarifi sevgili arkadasimhttp://sarimutfak.blogspot.com/dan aldim.Cokta memun kaldim.Kendisine cok tesekürler:))

36 yorum:

  1. slm canım
    nefis olmuş görünce canım çekti yine yapsammı acaba.beyenmene sevindim .ellerine sağlık
    öptüm şekerim

    YanıtlaSil
  2. canım adına yakışır bir tarif olmuŞ:::)))
    ellerine sağlık....
    sevgilerimle,
    ilkay

    YanıtlaSil
  3. Peynir hösmerimi cok severim, ama simdiye kadar kendim hic yapmadim. Sen de ne güzel mozzarella ile yapmissin, ben de böyle denemeliyim. Öyle sahane görünüyorki elimde mozzarella olsa hemen deneyecektim. Ellerine saglik tatlim. Güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Meralcigim tatli seven olsamda bunu henüz denemedim..Bilmem belki icindeki peynir yüzünden.Fark ediliyormuki?hayir ise bu tarifi uygulamak niyetim..Ellerine saglik canim


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık meralcim tam sana layık olmuş.
    Sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  6. selam arkadaşım,çok nefıs olmuş ellrıen sağlık...

    YanıtlaSil
  7. selamlar Meral abla,

    Cok güzel olmus blogun, ne zamandir yazayim diyorum.. Hösmerim resimlerini ve tarifini görünce daha fazla bekleyemedim. Hösmerim gercekten de güzel görünüyor. Tadi da eminim verdigin 10 numarayi hak ediyordur..
    Yakin zamanda da insallah tirit tarifini verirsin, hatta bizide davet edersin:).
    Hoscakal!

    YanıtlaSil
  8. Yeliz cim yorumun icin tesekürler.Görünce cok sevindim.
    sen yeterki iste tiritde yaparim.Fazla bir bilgim yok ama arastirir yaparim bee....
    Selini kocaman öpüyorum.Ne zaman getireceksin bize?
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  9. aman allahım enfes bir tatlı olmuş.ben de sadece adını duymuştum ama yapmak lazım kesinlikle canım.lezzetinin şahane olduğu belli.vallahi sana imrendim şimdi..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  10. canımmm höşmelimmm nasıl güzel olmuş o tatlı öyleeee ayyy bende istiyorum yaaa harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. CANIM YORUM BIRAKMISTIM AMA GÖREMEYINCE TEKRAR YAZIYORUM.ELINE SAGLIK.BILMEDIGIM BIR LEZZETTI ÖGRAENMIS OLDUM SAYENDE.MIS GIBI PEYNIR KOKULARI SARDI BURNUMA:)
    MERALCIGIM SENIN BLOGUNUN BASINDA BIR ACMA RESMI VARDI.O TARIFI BAKTIM GÖREMEDIM.ACMA OLARAK O ZAMAN COK HOSUMA GITMISTI.BIRDE SENIN TARIFLE YAPMAK ISTIYORUM KISMETSE:
    IYI GECELER.
    BEN BIRAZ DAHA BAKINAYIM:)

    YanıtlaSil
  12. selam canım mmm nasıl güzel gözüküyor anlatamam insanın iştahını açıyor olsada yesem valla harika olmuş ellerine sağlık canım.
    :)
    güzel geceler

    YanıtlaSil
  13. Meral'cim çok duydum ama hiç tatmadım bu tatlıyı.. Emine Beder'den hikayesini duymuştum, hatırladığım kadarıyla canı tatlı çeken eşine evdeki malzemelerle bu tatlıyı yapan hanım, eşine "Hoş mu erim?" diye sorar.. Zamanla bu soru cümlesi "Höşmerim" olarak söylenegelir..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. ooooooo nefisssss gözüküyor ellerine sağlık canım bende yedim ama hiç denememiştim ee tarif meralden olunya denerim artık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Cok sukur, bende artik sana diyecektim sayfanda hosmerim neden yok diye :) ellerine saglik mutlaka deniycem.. Bugune kadar ne yaptim ne de yedim bu tatliyi, ama Siverekte yedigim taze peynirle yapilan peynir helvasi vardi, sanki tadi biraz ona benzeyecek..eminim ki cok lezzetlidir canim, ellerine saglik :) Oglumun sevdigi tatli bulbul konagi canim, portakalagaci sitesinden almistim ve kac senedir yaparim, hic hata vermiyor, cok da lezzetli bir tatli, yaptigim bir gun sayfaya koyarim...

    YanıtlaSil
  16. Canımmm benimmm ismine mutasır bir tarif olmuşş, hımmm nefis görünüyor valla ellerine sağlık, şöyle ekmeği bandıra bandıra yiyeceksin,, ellerine sağlık canımcımmmm...

    YanıtlaSil
  17. egerki hazirlar gibi olursa oyle sevinecegimki cunku gurbette en cok canimin cektigi seylerden biri
    simit
    kestane sekeri
    hosmerim
    iste bunlara hasretim burada
    digerlerini yaptim ogrenip ama hosmerim hic denemedim umarim hazirlar gibidir ve bu lezzettende istedigim zaman yiyebilirim :)
    balikesirden her gecisimizde aliriz yazin ve hepsini ben yerim :))) ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  18. ben bayılırım höşmerime benim yaptığım tatlı lorla yapılıyor buda çok değişik olmuş ellerine saglık canım benim kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Sayfa ile özleşmiş bir tatlı olmuş,gerçekten .Görüntü çok güzel.Ellerine sağlık..
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  20. BİLİYORUM BİRAZ GEÇ OLDU AMA KUSURUMA BAKMA CANIM MAALESEF BU HAFTA ÇOK YOĞUNUM DA....
    SEVGİYLE KAL CANIM...

    DOSTUM :)))Kuşlar gibi
    > > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
    > > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
    > > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
    > > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
    > > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
    > > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
    > > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
    > > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
    > > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
    > > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
    > > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
    > > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
    > > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
    iyiki varsııınnn.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. Meralcigim,bende yapmistim mozeralladan gercekten cok güzel oldu.Tam olmasada tadi ama nefsini körlüyorsun,ellerine saglik canim.

    selamlarimla.

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşım işte budur bence. Namına layık bir höşmerim yapmışsın. Ellerine sağlık.Deniycem bakalım becerebilecekmiyim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  23. bende çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Cok güzel olmus .
    Cok severim hösmelimi ,biz taze sütle peyniri kendimiz mayaliyoruz ,özel mayayla .Hösmelimi öyle yapiyoruz .Un kulanmiyoruz ,ilginc geldi bana . Tabi gurbete ancak bu kadar yapabiliyoruz . Bir paket Mozzarella kac giram ? Birde bu sekilde deneyeyim .

    YanıtlaSil
  25. Sevgili isimsiz arkadasim.Öncelikle ziyaretin icin tesekürler.
    aslinda sizin yapma sekliniz en güzeli.benim taze peynir yapma imkanim olmadigi icin,mozzarella kullandim.tam bilemiyecegim simdi ama 100-150 gr kadar.Yani bir paketten yumurtadan biraz büyük toplar cikiyo.
    Umarim faydali olmusumdur.Yine beklerim.
    haa unutuyordum.Nerelisiniz?
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. canim sagol.

    pek iyi sayilmam yaa.aksam hastaneye kaldirildim falan.yogun bas agrisi mide bulantisi falan.serum takildim.simdilerde iyi gibiyim ama kayinvalidemin hastaligi dolayisi ile zamanim yok.

    selamlar

    YanıtlaSil
  27. canimcim nefis bir goruntu
    simdi olsa da tadina baksam:))
    size afiyet olsun...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  28. canım bu höşmerim benim aklımı başımdan aldı.yine yemeye geldim..

    YanıtlaSil
  29. http://hunerlieller.net29 Nisan 2008 21:22

    selam canım...bu tatlıdan yedim ama nasıl yapıldıgını da çok merak etmişim..eline saglık arkadaşım..ilk fırsatta deneyeegim..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  30. canım değişik ve lezzetli bir tatlıya benziyo..
    ellerine sağlık..
    görüntü harika ..
    öpüyorum..
    görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  31. Meralcigim hösmerim tarifini ve resimlerini görunce,dayanamadim.Evde mozzarella yoktu bende gidip aldim ve dün yaptim .Enistenle bayildik yalniz ben gida boyasi koymadim evde yoktu . Ama böylede lezzetli oldu sanirim ellerine saglik canim .Bu arada bulogun cok güzel olmus ÖP canlarini benim icin

    YanıtlaSil
  32. Meral ciğim merhaba,

    Höşmelim tarifin yapılmaya değer bence. Taze lordan yapılabilirse çok da kolay olur.Ben yaptığımda gıda boyası yerine bir yumurta sarısı ilave ediyorum, tavsiye ederim.Tarifini en kısa sürede deneyeceğim inş. Görüşmek üzere, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de bana yapsanız şu tatlıdan hep kendinize mübarekler aaa olmaz ki amaaa :( kimi zerdeçal diyo kimi yumurtasarısı kimi gıda boyası kimi bilmem ne :)) lor mu mozella mı ne iştee acaba hepsinin en iyi karması hangisi olur :D

      Sil
    2. Mogli Man Ben :D anonim

      Sil
  33. Gıda boyası niye kullanıyorsun ki. aktardan alacağın bir miktar zerdeçal ile bir çay kaşığı kadar at ve rengi gör. Artı zerdeçal çok faydalı. Karaciğerin dostu.

    YanıtlaSil
  34. bence de gida boyasi bir kimyasal ve hic gerek yok
    Elinize saglik

    YanıtlaSil