Merhaba arkadaslar....Biliyorum biraz ara verdim ama kusuruma bakmayin lütfen.gecen hafta biraz dolu gecti.Hafta sonu derseniz?Cumartesi biz gezmeye gittik,pazarda bize gelenler oldu.Yani bir türlü pc nin basina oturamadim.Amma öyle bir dönüs yaptim ki.......:))) Isteeee karsinizda PEYNIR HÖSMELIMI..............
Aslinda gercek ismi Hosmerim dir.Fakat bizim yörede hep böyle söylendigi icin bende böyle söylüyorum.Aslinda blogumu kurdugumda ilk olarak hosmerim tarifi verecektim.Bir türlü istedigim gibi olmayinca bende yayinlamamistim.Fakat simdi yaptigim tam 10 numara oldu.Bu tatliyi bilenler yapinca anlayacaktir.Tadinin gercekten hazirlardan bir farkinin olmadigini.gelelim tarifine.......
MALZEMELER:
2 paket mozzarella peynir.(yada tatli lor peyniri)
2 kasik tereyag.
1 kasik irmik
1 kasik un.
1.5 su bardagi seker.
2.5 su bardagi süt.
2-3 damla sari gida boyasi.
YAPILISI:Peyniri ve tereyagi tavamiza aliyoruz.5-6 dk pisiriyoruz.
Erimeye baslayinca,irmigi ve unumuzu atip beraber 5 dk kavuruyoruz.Sonrada sekerimizi katip 3-4 dk da böyle pisiriyoruz.Seker sulaninca,sütünü ve gida boyasinida atip birazdaha kaynaiyoruz.Veeee...sicakken servis tabaklarina aliyoruz.AFIYET OLSUN. Not.Bu tarifi sevgili arkadasimhttp://sarimutfak.blogspot.com/dan aldim.Cokta memun kaldim.Kendisine cok tesekürler:))
slm canım
YanıtlaSilnefis olmuş görünce canım çekti yine yapsammı acaba.beyenmene sevindim .ellerine sağlık
öptüm şekerim
canım adına yakışır bir tarif olmuŞ:::)))
YanıtlaSilellerine sağlık....
sevgilerimle,
ilkay
Peynir hösmerimi cok severim, ama simdiye kadar kendim hic yapmadim. Sen de ne güzel mozzarella ile yapmissin, ben de böyle denemeliyim. Öyle sahane görünüyorki elimde mozzarella olsa hemen deneyecektim. Ellerine saglik tatlim. Güzel bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilMeralcigim tatli seven olsamda bunu henüz denemedim..Bilmem belki icindeki peynir yüzünden.Fark ediliyormuki?hayir ise bu tarifi uygulamak niyetim..Ellerine saglik canim
YanıtlaSilSEVGILER
Ellerine sağlık meralcim tam sana layık olmuş.
YanıtlaSilSevgiler öptüm
selam arkadaşım,çok nefıs olmuş ellrıen sağlık...
YanıtlaSilselamlar Meral abla,
YanıtlaSilCok güzel olmus blogun, ne zamandir yazayim diyorum.. Hösmerim resimlerini ve tarifini görünce daha fazla bekleyemedim. Hösmerim gercekten de güzel görünüyor. Tadi da eminim verdigin 10 numarayi hak ediyordur..
Yakin zamanda da insallah tirit tarifini verirsin, hatta bizide davet edersin:).
Hoscakal!
Yeliz cim yorumun icin tesekürler.Görünce cok sevindim.
YanıtlaSilsen yeterki iste tiritde yaparim.Fazla bir bilgim yok ama arastirir yaparim bee....
Selini kocaman öpüyorum.Ne zaman getireceksin bize?
Sevgilerle.
aman allahım enfes bir tatlı olmuş.ben de sadece adını duymuştum ama yapmak lazım kesinlikle canım.lezzetinin şahane olduğu belli.vallahi sana imrendim şimdi..afiyet olsun..
YanıtlaSilcanımmm höşmelimmm nasıl güzel olmuş o tatlı öyleeee ayyy bende istiyorum yaaa harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCANIM YORUM BIRAKMISTIM AMA GÖREMEYINCE TEKRAR YAZIYORUM.ELINE SAGLIK.BILMEDIGIM BIR LEZZETTI ÖGRAENMIS OLDUM SAYENDE.MIS GIBI PEYNIR KOKULARI SARDI BURNUMA:)
YanıtlaSilMERALCIGIM SENIN BLOGUNUN BASINDA BIR ACMA RESMI VARDI.O TARIFI BAKTIM GÖREMEDIM.ACMA OLARAK O ZAMAN COK HOSUMA GITMISTI.BIRDE SENIN TARIFLE YAPMAK ISTIYORUM KISMETSE:
IYI GECELER.
BEN BIRAZ DAHA BAKINAYIM:)
selam canım mmm nasıl güzel gözüküyor anlatamam insanın iştahını açıyor olsada yesem valla harika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil:)
güzel geceler
Meral'cim çok duydum ama hiç tatmadım bu tatlıyı.. Emine Beder'den hikayesini duymuştum, hatırladığım kadarıyla canı tatlı çeken eşine evdeki malzemelerle bu tatlıyı yapan hanım, eşine "Hoş mu erim?" diye sorar.. Zamanla bu soru cümlesi "Höşmerim" olarak söylenegelir..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
ooooooo nefisssss gözüküyor ellerine sağlık canım bende yedim ama hiç denememiştim ee tarif meralden olunya denerim artık sevgilerimle
YanıtlaSilCok sukur, bende artik sana diyecektim sayfanda hosmerim neden yok diye :) ellerine saglik mutlaka deniycem.. Bugune kadar ne yaptim ne de yedim bu tatliyi, ama Siverekte yedigim taze peynirle yapilan peynir helvasi vardi, sanki tadi biraz ona benzeyecek..eminim ki cok lezzetlidir canim, ellerine saglik :) Oglumun sevdigi tatli bulbul konagi canim, portakalagaci sitesinden almistim ve kac senedir yaparim, hic hata vermiyor, cok da lezzetli bir tatli, yaptigim bir gun sayfaya koyarim...
YanıtlaSilCanımmm benimmm ismine mutasır bir tarif olmuşş, hımmm nefis görünüyor valla ellerine sağlık, şöyle ekmeği bandıra bandıra yiyeceksin,, ellerine sağlık canımcımmmm...
YanıtlaSilegerki hazirlar gibi olursa oyle sevinecegimki cunku gurbette en cok canimin cektigi seylerden biri
YanıtlaSilsimit
kestane sekeri
hosmerim
iste bunlara hasretim burada
digerlerini yaptim ogrenip ama hosmerim hic denemedim umarim hazirlar gibidir ve bu lezzettende istedigim zaman yiyebilirim :)
balikesirden her gecisimizde aliriz yazin ve hepsini ben yerim :))) ellerine saglik canim
ben bayılırım höşmerime benim yaptığım tatlı lorla yapılıyor buda çok değişik olmuş ellerine saglık canım benim kocaman sevgiler
YanıtlaSilSayfa ile özleşmiş bir tatlı olmuş,gerçekten .Görüntü çok güzel.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÖpüyorum..
BİLİYORUM BİRAZ GEÇ OLDU AMA KUSURUMA BAKMA CANIM MAALESEF BU HAFTA ÇOK YOĞUNUM DA....
YanıtlaSilSEVGİYLE KAL CANIM...
DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle
Meralcigim,bende yapmistim mozeralladan gercekten cok güzel oldu.Tam olmasada tadi ama nefsini körlüyorsun,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilselamlarimla.
Arkadaşım işte budur bence. Namına layık bir höşmerim yapmışsın. Ellerine sağlık.Deniycem bakalım becerebilecekmiyim.Sevgiler....
YanıtlaSilbende çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilCok güzel olmus .
YanıtlaSilCok severim hösmelimi ,biz taze sütle peyniri kendimiz mayaliyoruz ,özel mayayla .Hösmelimi öyle yapiyoruz .Un kulanmiyoruz ,ilginc geldi bana . Tabi gurbete ancak bu kadar yapabiliyoruz . Bir paket Mozzarella kac giram ? Birde bu sekilde deneyeyim .
Sevgili isimsiz arkadasim.Öncelikle ziyaretin icin tesekürler.
YanıtlaSilaslinda sizin yapma sekliniz en güzeli.benim taze peynir yapma imkanim olmadigi icin,mozzarella kullandim.tam bilemiyecegim simdi ama 100-150 gr kadar.Yani bir paketten yumurtadan biraz büyük toplar cikiyo.
Umarim faydali olmusumdur.Yine beklerim.
haa unutuyordum.Nerelisiniz?
sevgiler.
canim sagol.
YanıtlaSilpek iyi sayilmam yaa.aksam hastaneye kaldirildim falan.yogun bas agrisi mide bulantisi falan.serum takildim.simdilerde iyi gibiyim ama kayinvalidemin hastaligi dolayisi ile zamanim yok.
selamlar
canimcim nefis bir goruntu
YanıtlaSilsimdi olsa da tadina baksam:))
size afiyet olsun...
www.yenitadlar.blogcu.com
canım bu höşmerim benim aklımı başımdan aldı.yine yemeye geldim..
YanıtlaSilselam canım...bu tatlıdan yedim ama nasıl yapıldıgını da çok merak etmişim..eline saglık arkadaşım..ilk fırsatta deneyeegim..sevgilerimle.
YanıtlaSilcanım değişik ve lezzetli bir tatlıya benziyo..
YanıtlaSilellerine sağlık..
görüntü harika ..
öpüyorum..
görüşmek üzere..
Meralcigim hösmerim tarifini ve resimlerini görunce,dayanamadim.Evde mozzarella yoktu bende gidip aldim ve dün yaptim .Enistenle bayildik yalniz ben gida boyasi koymadim evde yoktu . Ama böylede lezzetli oldu sanirim ellerine saglik canim .Bu arada bulogun cok güzel olmus ÖP canlarini benim icin
YanıtlaSilMeral ciğim merhaba,
YanıtlaSilHöşmelim tarifin yapılmaya değer bence. Taze lordan yapılabilirse çok da kolay olur.Ben yaptığımda gıda boyası yerine bir yumurta sarısı ilave ediyorum, tavsiye ederim.Tarifini en kısa sürede deneyeceğim inş. Görüşmek üzere, sevgiler...
bir de bana yapsanız şu tatlıdan hep kendinize mübarekler aaa olmaz ki amaaa :( kimi zerdeçal diyo kimi yumurtasarısı kimi gıda boyası kimi bilmem ne :)) lor mu mozella mı ne iştee acaba hepsinin en iyi karması hangisi olur :D
SilMogli Man Ben :D anonim
SilGıda boyası niye kullanıyorsun ki. aktardan alacağın bir miktar zerdeçal ile bir çay kaşığı kadar at ve rengi gör. Artı zerdeçal çok faydalı. Karaciğerin dostu.
YanıtlaSilbence de gida boyasi bir kimyasal ve hic gerek yok
YanıtlaSilElinize saglik