SUCUKLU KURUFASULYE
Arkadaslar bu soguk kis gününde sizlerin en cok sevdigi yemek nedir?
Benimki kurufasulyedir.Yanina birde pilav oh yemede yaninda yatJ
Sizcede öyle degilmi?
MALZEMELER:
2su bardagi fasulye
1 kücük kase dogranmis sucuk
1 tane yesil biber
1 tane kuru sogan
2 kasik salca
Tuz ,karabiber.
YAPILISI:
Aksamdan islattigimiz fasulyeleri,yumusanaya kadar hasliyoruz.Ben genelde suyunu süzüyorum.Tenceremize soganlari ,biberi koyup söyle bir kavuruyoruz.daha sonra su
Cuk ve salcasini koyup kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri, tuzu, karabiberi katip
Bir iki cevirdikten sonra,üzerini gececek kadar sicak su koyuyoruz.Yarim saat kadar kay
natip ocagimizi kapatiyoruz.
Not: Eger siz suyunu süzmeden yapmak isterseniz, ozaman diger malzemeleri bir tavada Kavurup tencereye karistirabilirsiniz. AFIYET OLSUN
Arkadaslar bu soguk kis gününde sizlerin en cok sevdigi yemek nedir?
Benimki kurufasulyedir.Yanina birde pilav oh yemede yaninda yatJ
Sizcede öyle degilmi?
MALZEMELER:
2su bardagi fasulye
1 kücük kase dogranmis sucuk
1 tane yesil biber
1 tane kuru sogan
2 kasik salca
Tuz ,karabiber.
YAPILISI:
Aksamdan islattigimiz fasulyeleri,yumusanaya kadar hasliyoruz.Ben genelde suyunu süzüyorum.Tenceremize soganlari ,biberi koyup söyle bir kavuruyoruz.daha sonra su
Cuk ve salcasini koyup kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri, tuzu, karabiberi katip
Bir iki cevirdikten sonra,üzerini gececek kadar sicak su koyuyoruz.Yarim saat kadar kay
natip ocagimizi kapatiyoruz.
Not: Eger siz suyunu süzmeden yapmak isterseniz, ozaman diger malzemeleri bir tavada Kavurup tencereye karistirabilirsiniz. AFIYET OLSUN
çok leziz olmuş.sucuklu kurufasülyeye bayılıyorum.ellerine saglık canım
YanıtlaSilsevgiler
Merhabalar, ellerinize sağlık, kış günlerinin en güzel yemeklerinden fasulyeyi bizde çok severiz. Yanında turşu, salata ve ayran başka da bir şeye gerek yok, afiyetler olsun. Sizin ki de çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhabalar,bende sizi ziyarete geldim,blog dünyasina hosgeldiniz.Tahmin ettigim kadariyla trakyalisiniz cünkü kulaktan tanidim bende Edirneliyim.
YanıtlaSilGüzel tarifler var hepsi icin ellerine saglik,ben ekledim sizi gorusmek uzere.
Selamlar...
mrb
YanıtlaSilsitenizin ismi çekti beni höşmerimi çok severim hep yaparım.
eline sağlık canım yemekte ,kurabiyelerde harika
banada beklerim
sevgiler
hayırlı cumalar
sicak yemeklere bayilirim,
YanıtlaSillezzetli görünüyor ellerine saglik canim,
bir tabak alayim gideyim, ne dersin :))
karsilik icin sana pastamdan getirdim hihi :))
iyi hafta sonu dilerim sana,
selamlar aysel
öncelikle ziyaretinize çok memnun oldum çok teşkr ederim ne güzell herşeyimiz aynı hakikaten çok sevindim.. siz yenisiniz sanırım aramıza hoşgeldiniz ne güzel bir gurbetçi arkadaşım daha oldu:)
YanıtlaSilokuduğumuz kitaplar bile aynı ne güzell haa unutmadan huzur sokağını bende okumuştum çook güzel bir kitap gerçekten çok fazla olur diye onu yazmadım profilime:)
linklerime ekliyorum sizi devamlı görüşmek isterim sevgiler
slm yine ben:):)
YanıtlaSilyorum için teşekkürler canım.balıkesirde 11 yıl yaşadım.çok severim orayı.hoşmelim diye yemek duymadım.ben tatlısını yapıyorum.sitemde tatlılar bölümünde var.yapması da çok kolay tavsiye ederim.birazcık sarı gıda boyası koyarsan marketlerdekiyle aynı oluyor.
yine beklerim
sevgilerimle
canım ben tazesiyle yaptım dolapta bekleyenle olurmu bilemem.istersen bir dene.görüşürüz.yapınca sonucu bildir bana hayatım
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilbende cok severim bandira bandira yemesini veya pilavla da cok iyi gider, senin de ellerine saglik diyorum, hic sucuklusunu denemedim hep etli yaparim ama aklimin bir kösesinde olsun artik.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
nerde yanında pilav:)ellerine sağlık
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilbende cok severim vede sucuklu degilde pastirmali yaparim ellerine saglik enfes olmus sevgiler
ellerine sağlık canım harika biz türkler ne çeok severiz şu fasülyeyi nefis olmuş hoşçakal
YanıtlaSil