31 Ocak 2008

SOGUK KIS GÜNÜNDE SICAK BIR YEMEK


SUCUKLU KURUFASULYE
Arkadaslar bu soguk kis gününde sizlerin en cok sevdigi yemek nedir?
Benimki kurufasulyedir.Yanina birde pilav oh yemede yaninda yatJ
Sizcede öyle degilmi?

MALZEMELER:
2su bardagi fasulye
1 kücük kase dogranmis sucuk
1 tane yesil biber
1 tane kuru sogan
2 kasik salca
Tuz ,karabiber.

YAPILISI:
Aksamdan islattigimiz fasulyeleri,yumusanaya kadar hasliyoruz.Ben genelde suyunu süzüyorum.Tenceremize soganlari ,biberi koyup söyle bir kavuruyoruz.daha sonra su
Cuk ve salcasini koyup kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri, tuzu, karabiberi katip
Bir iki cevirdikten sonra,üzerini gececek kadar sicak su koyuyoruz.Yarim saat kadar kay
natip ocagimizi kapatiyoruz.
Not: Eger siz suyunu süzmeden yapmak isterseniz, ozaman diger malzemeleri bir tavada Kavurup tencereye karistirabilirsiniz. AFIYET OLSUN

12 yorum:

  1. çok leziz olmuş.sucuklu kurufasülyeye bayılıyorum.ellerine saglık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık, kış günlerinin en güzel yemeklerinden fasulyeyi bizde çok severiz. Yanında turşu, salata ve ayran başka da bir şeye gerek yok, afiyetler olsun. Sizin ki de çok güzel görünüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,bende sizi ziyarete geldim,blog dünyasina hosgeldiniz.Tahmin ettigim kadariyla trakyalisiniz cünkü kulaktan tanidim bende Edirneliyim.
    Güzel tarifler var hepsi icin ellerine saglik,ben ekledim sizi gorusmek uzere.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  4. mrb
    sitenizin ismi çekti beni höşmerimi çok severim hep yaparım.
    eline sağlık canım yemekte ,kurabiyelerde harika
    banada beklerim
    sevgiler
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  5. sicak yemeklere bayilirim,

    lezzetli görünüyor ellerine saglik canim,

    bir tabak alayim gideyim, ne dersin :))

    karsilik icin sana pastamdan getirdim hihi :))

    iyi hafta sonu dilerim sana,

    selamlar aysel

    YanıtlaSil
  6. öncelikle ziyaretinize çok memnun oldum çok teşkr ederim ne güzell herşeyimiz aynı hakikaten çok sevindim.. siz yenisiniz sanırım aramıza hoşgeldiniz ne güzel bir gurbetçi arkadaşım daha oldu:)
    okuduğumuz kitaplar bile aynı ne güzell haa unutmadan huzur sokağını bende okumuştum çook güzel bir kitap gerçekten çok fazla olur diye onu yazmadım profilime:)
    linklerime ekliyorum sizi devamlı görüşmek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. slm yine ben:):)
    yorum için teşekkürler canım.balıkesirde 11 yıl yaşadım.çok severim orayı.hoşmelim diye yemek duymadım.ben tatlısını yapıyorum.sitemde tatlılar bölümünde var.yapması da çok kolay tavsiye ederim.birazcık sarı gıda boyası koyarsan marketlerdekiyle aynı oluyor.
    yine beklerim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. canım ben tazesiyle yaptım dolapta bekleyenle olurmu bilemem.istersen bir dene.görüşürüz.yapınca sonucu bildir bana hayatım

    YanıtlaSil
  9. Canim,
    bende cok severim bandira bandira yemesini veya pilavla da cok iyi gider, senin de ellerine saglik diyorum, hic sucuklusunu denemedim hep etli yaparim ama aklimin bir kösesinde olsun artik.

    Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. nerde yanında pilav:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. selam
    bende cok severim vede sucuklu degilde pastirmali yaparim ellerine saglik enfes olmus sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım harika biz türkler ne çeok severiz şu fasülyeyi nefis olmuş hoşçakal

    YanıtlaSil