22 Aralık 2009

QUARKLI POGACA


Merhaba arkadaslar.

Artik yeni yila kadar okullarimiz tatil oldu.Tabiki benim kursumda tatile girdi.Almanca kursundaki kadinlarla bugün kahvalti yaptik tatil öncesi.Cok güzel gecti.Yeni yilda bulusmak üzere ayrildik.
Bu pogacalari gecenlerde yapmistim.Yayinlamak bugüne nasipmis:)) Cok yumusacik oluyor tavsiye ederim herkese.
MALZEMELER:
500 gr Quark (TR de süzme yogurmu desem bilemiyorum)
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
2 tane yumurta beyazi(sarilari üstüne)
1 tane 42 gr yas maya
4 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un
YAPILISI:
Öncelikle sütümüzü iyice isitiyoruz.Quarkimizla karistirip ilitiyoruz.Daha sonra sirayla yumurtalari,yagi,sekeri,tuzu ve mayayi katip elimizle güzelce malzemeleri birbirine yidiriyoruz.
Aldigi kadar unla yumusak ele yapismiyan bir hamur yoguruyoruz.Mayalanmasi icin güzelce sarip,dinlendiriyoruz.
Ben iki sogani dograyip kavurdum.kiymayida katip güzelce pisirdim.Pisdikden sonra icine karabiber ve maydanoz kattim.Soguyunca hamurdan kücük bezeler koparip,kiymali harcdan koyup kapadim.Yumurta sarilarini sürüp,180 derecede kizarincaya kadar pisirdim.
NOT:Tr de yasayanlar Quark bulamazlarsa eger labne peyniride ayni isi görecektir.
AFIYET OLSUN.

17 Aralık 2009

MERCIMEK CORBASI VE LAHANA TURSUSU

Merhaba arkadaslar.
Su karli soguk kis gününde sicacik bir mercimek corbasi iyi gider degilmi:))Eeeee yaninada kütür kütür lahana tursusu ohhh afiyet bal seker olsun demi:))

tursularimi kurali 1 aydan fazla oldu.Fakat yayinlayamamistim.Simdi corbayla ikili oldular.

MALZEMELER:Mercimek corbasi

1 su bardagi mercimek

1 adet patates

2 adet orta boy sogan

tuz ,karabiber

1 kasik margarin

1 kasik salca

yarim limon suyu

YAPILISI:

Mercimegimizi güzelce yikiyoruz.Bir tencereye mercimekleri koyuyoruz.Üzerine soganlari ve patatesi istege göre bölüp katiyoruz.Üzerine suyunu (ben 4 -5 parmak gececek kadar su koyuyorum ölcmüyorum.Tahminim 4 bardak kadardir.)Koyuyoruz ve tenceremizi ocaga koyuyoruz.Kaynamaya baslayinca kisik atesde iyice patatesi piseseye kadar kaynatiyoruz.Patatesler yumusadiysa icine margarini salcayi ve tuzunu atiyoruz.Bu corbanin özelligi yagini yakmamis olmamiz.15 dakika kadar böyle pisecek.Daha sonra blendirdan gecirip karabiber nane ve limon suyuyla bir tasim kaynatip servis yapiyoruz.Inanin hem cok kolay bir corba hemde cok lezzetli oluyor.AFIYET OLSUN.

LAHANA TURSUSU:

Lahanalari yikayip dogradim.sirayla havuc ve biber olmak üzere bidonlara yerlestirdim.Aralara sarimsak attim.Ölcü veremeyecegim tuz konusunda cünki ben tadarak yapiyorum.Genzimizi hafif yakacak bir tuzlu su olacak.1 cay bardagi üzüm sirkesi ve tuzlu suyumuzu üzerine döküp bidonlarimizin agzini kapatip,1 veya 2 ay bekletiyoruz.

AFIYET OLSUN.

11 Aralık 2009

KÜNEFE


Esimin en cok sevdigi tatlidir künefe.
Bende o istedimi hemen kadayifini alir ve yaparim:))
Ama ben cok kücük bir porsiyon yerim.Cünki cok kalorisi yüksek bir tatli:))
MALZEMELER:
250 gr taze kadayif.
3 tane mozzerella peyniri(yada tuzsuz taze peynir)
50 gr margarin.
SERBETI:
2 su bardagi seker.
2 su bardagi su.
YAPILISI:
Kadayiflarimizi elimizle kücük parcalara ayiriyoruz.Erittigimiz margarini güzelce yediriyoruz kadayifimiza.Teflon bir tavaya,kadayifin yarisini güzelce elimizle bastirarak yerlestiriyoruz.Arasina peynirimizi dösüyoruz.Diger kalan kadayifida üstüne kapatiyoruz.Ocagimizdada bu arada serbetimizi kaynatiyoruz.Kisik ateste kadayifimizin altini üstünü nar gibi kizartiyoruz.ocaktan aldigimiz sicak kadayifimiza biraz ilimis serbeti döküyoruz.
Sicak sicak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN.

7 Aralık 2009

PATLICAN OTURTMA


Merhaba arkadaslar.Biraz uzun ara verdim galiba:))
Herkez iyidir umarim.Bizler ALLAH a sükürler olsun iyiyiz.
Sizlere bugün Patlican oturtmanin tarifini verecegim.
MALZEMELER:
4 adet patlican.
250 gr kiyma.
1 adet sogan.
2 adet yesil biber.
4 adet domates.
1 kasik salca.
kizarttmak icin sivi yag.
1 bas sarimsak.
Bir bag maydanoz
tuz,karabiber.
YAPILISI:
Patlicanlarimizi alacali soyup,tuzlu suda acisi ciksin diye bekletiyoruz.Ben küp küp dogradim patlicanlari.Kurulayip,kizgin yagda kizartiyoruz.COk kizarmiyacak ala canli.Bir tepsiye diziyoruz.Bir tavada soganlari ve biberi kavuruyoruz.Kiymayida ekleyip,beraberce üstünün harcini hazirliyoruz.Bu harca tuz,karabiber ve salcada katip,güzelce kavuruyoruz.en son maydanozunu katip,ocaktan aliyoruz.
Patlicanlarin üstüne döküyoruz.Aralarina soydugumuz sarimsak dislerini sokuyoruz.Domatesleri julyan dograyip tepsiye diziyoruz.Firinda domatesleri pisirecek kadar tutup,servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN.