Arkadaslar nasilsiniz?Umarim herkez iyidir.Yine benim yogun bir hafta sonum gecti.Ama bu sefer temizlikle doluydum.Cok yoruldum ama degdi miss gibi oldu her yer.Bu arada sevgili arkadasimiz http://yemekguncesi.blogcu.com/ beni etkinlige davet etmis.Bu börekte ona gitsin.
Gelelim tarifimize.Ben börek yapacaksam eger,en kolayima carsaf böregi geliyor.Cünki tek tek acmak gerekmiyor.Üstelik yufka acmasini bilmeyenler icin cok güzel bir börek.Hem incecik oluyor,hemde yumusacik.Biz cok severek yiyoruz.Helede ispanaklisini:)Hemen malzemeleri sayayim.Hamurunda fazla bir sey yok.Bende ölcü kullanmiyorum.Ama sizler icin göz karari yazabilirim.
MALZEMELER: 2 bardak su
1 kasik tuz
aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)
ICI ICIN GEREKLI MALZEMELER:
500gr ispanak
2 bas sogan
tuz-karabiber -sivi yag
Istege göre peynirde karistirabilirsiniz .Ben sade seviyorum.
YAPILISI:
Öncelikle yumusak bir hamur yogurup, yumrugumuz büyüklügünde bezeler yapiyoruz.Bir 5 10 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra merdaneyle tabak büyüklügünde acip,aralarina sivi yag sürüp,üst üste koyup dinlendirmeye aliyoruz. (15dk)
Bu arada beklerken ispanaklarimizi güzelce yikayip ayikliyoruz. Bir kabin icine dogruyoruz.Üzerine sogan,sivi yag,tuz,karabiber serpip söyle bir harmanliyoruz. Bu arada hamurumuzda dinlenmistir artik,bir masa örtüsünü masaya seriyoruz. Elimize hamuru alip bir iki defa elimizle döndürüyoruz.Pizza hamuru gibi. Sonra örtünün üzerinde elle ceke ceke aciyoruz.Icine ispanagimizi döküp,örtüyü yukari kaldirip uclarindan yarisina kadar rulo yapiyoruz.Diger yarisinada ayni islemi yapip yuvarliyoruz. Tepsiye koyup,üzerine yumurta ve yogurt karistirip sürüyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.Herkeze AFIYET OLSUN DIYORUM.BUYRUN BÖREGE .
çarşaf diyince aha dedim nino gene çarşaf açmış ama baktım sensin
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım hele ıspanaklı ya harika
ellerine sağlık
sevgiler
Canim ellerine saglik nefi olmus bu börek,bende hep niyetleniyorum yapmak icin ama zor geliyor nedense beceremem diye hic baslamiyorum ama bir gün mutlaka...
YanıtlaSilsevgiler...
ayy bende sana yazcakdim simdi ne tesaduf degil mi ?
YanıtlaSildiycektimki Benim gibi pasta yapmaya gonul vermis almancilar araniyo diye :) Bu sen olabilirmisin diye :)
süper bi borek bu yaa offfff ama yok yapmiycam :) kimse bana hamur yogurtamaz artik:) kilolar aldi basini gidiyor
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
kiz bisey oldugu yok heycan yapma :) ben hani su pastalarin uzerine koyulan cizgifilm kahramanlari falan var yaa princ baskimi ne deniyor.onu buldumda.almanca bilmiyorum yaa zor oluyo.belki benim gibi heves eden biri varsa denemis bana yardimci olabilir diye dusundum yada heves eden biri varsa denemek isteyen birlikte arastirabiliriz diye :)
YanıtlaSilselam canım.çarşaf böregi süper olmuş...eline saglık.çok emekli bir iş.ıspanaklı harika olmuş..sevgilerimle..
YanıtlaSilsen heves ediyomusun merakin varmi o resimli pastalara ? Ben buldumda pek sevindirik oldum::))
YanıtlaSilalmadim daha canim intenette buldum en azindan kaynagini buldum:)
YanıtlaSilben almanca kursuna basliycam gel beraber gidek :)) sonrada pastacilik kursu dusunuyom:) almanca bilmeden olmuyo ah ah
ooof misss gibi börekk ellerine saglik canim :))) kocaman sicacik sevgilerimle...
YanıtlaSilhasret
Mmmm ellerinize sağlıkk enfess görünüyorr misss gibi valla emeklerinize sağlık tarifinizi aldımm katılımız için çok teşekkür ederimm hayırlı gecelerr :)
YanıtlaSilofff süperr çok severim ellerine sağlık canım nasıl canım istedi bak:)) çok öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilCanım benimmm yine döktürmüşsün,ayol bunun nersi kolay ben açamam galiba.Ellerine sağlık canım arkadasım benim
YanıtlaSilellerinize sağlık harika görünüyorrlar benim sormak istediğim kaçtana bezeye ayırdınız hamuru ve kaçtaneyi üst üste koyuyorsunuz
YanıtlaSilCARSAF BÖREYINI BAYILARAK YERIZ BIZ HEMDE NEFESSIZ DERMISIMMMM:)))
YanıtlaSilSENINKILERDE ÖYLESI GÜZEL HANI CANIM,ELLERIN DERT GÖRMESIN.
ROSIENENSCHNECKEYI BEKLIYORUM SABIRSIZLIKLA HABERIM OLSUN EMI TATLISSSS.ILK YORUMU YAZMAK ISTERIM ALTINA.
BEGENDIGIN VE YAPTIGIN ICIN TESEKKÜRLER TARIFIMI:)))
IYI GECELER MERALIM.
Aaaaa ben cok severim carsaf böregini,hemde ispanakli.Hemen bir parca aldim canim.:))
YanıtlaSilEllerine saglik nefis görünüyor.
selamlarimla.
Meralcigim ellerine saglik canim..Tabiki bende sevenlerdenim bu Böregin..Patatesli kiymali ISpanakli Peynirli yani hepsinden isterim...
YanıtlaSilSEVGILER
slm
YanıtlaSilmiss evinde güle güle kirlen canım
böreğinde harika eline sağlık
sevgiler
merhaba sizin blogu hep görüyordum arkadaşların ncklerinde bu gün kısmet oldu bakmak ellerinize sağlık tariflerin hepsi birbirinden güzel olmuş birde izin verirseniz sizi nklerime eklemek isterim hoşçakalın sevgiyle kalın
YanıtlaSilMmmh,carsaf böregini cok severim.Cok da sahane yapmissin,ellerine saglik canim benim.
YanıtlaSilhIMMMMMMM CANIM BÖREK NEFİSSSSSSSS GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK, AYY NASIL CANIM ÇEKTİ...
YanıtlaSilEn sevdiğim börek çok severim. Hele de annem yapmışsa bayılırım. senin böreğin de nefiss görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilKöyün neresi merak etti affına sığınarak.Peynir höşmelimi falan trakyalı mısın?
YanıtlaSilMeral'cim geçen yaz Balıkesir Gönen'deydik. Kendimizce İzmir'e gitmek için haritadan bakıp kestirme sandığımız bir yoldu balya.Ama daha fazla devam edemeyip Balıkesir merkeze dönmüştük. Meğer bizim seçtiğimiz yol dağ yoluymuş:))Balya yazıyordu geçtiğimiz yollarda...Müthiş bir görüntü Süper manzaralar eşliğinde devam ettik yolumuza. Hatta kameraya almıştım o güzellikleri.Biz her yaz böyle kafamız eser bir taraflara gideriz. Hatta bilmediğimiz yolları da deneriz:)))
YanıtlaSilŞimdi resimlediğim köy eşimin. Uzunköprü'ye bağlı Gazihalil. Ben kırklareli'liyim. İstanbul'da doğdum büyüdüm. Köy hayatını pek bilmem açıkçası. Artık Tekirdağ'da ikamet ediyoruz. Kısa ve öz olarak Trakya...Sevgiler canım çok öpüyorum.Tanıştığımıza tekrar memnun oldum.İyi akşamlar....
Meralim.
YanıtlaSilBörek harika olmuş ellerine sağlık canım süper görünüyor.
Sen nerilisin sorabilirmiyim şivemiz benziyor demişsin merak ettim:)
bende sana eyi aşamlar dileyyom gari:)
Nasıl hehehehe
arayaa araya en sonunda bildigim fakat unutup kendime guvenemeyip yapmadigm mukemmel tarif icin eline koluna saglik thx.
YanıtlaSilenfes...bir acemi olarak sorularim olacak...1 kasik tuz yazmissiniz peki hangi kasik cay, tatli, corba? ve su ilikmi sogukmu olacak?
YanıtlaSilsevgiler
senay
Merhaba senay hanim.
YanıtlaSiltuz tatli kasigi.
suda ilik veya soguk farketmez.
mutlaka deneyin.
sevgiler.
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR,ÇOKTA LEZZETLİ,UMARIM GÜZEL OLUR FIRINA GÖNDERDİK:))))))))))))
YanıtlaSil