17 Mart 2008

CARSAF BÖREGI (pdcse/19)

Arkadaslar nasilsiniz?Umarim herkez iyidir.Yine benim yogun bir hafta sonum gecti.Ama bu sefer temizlikle doluydum.Cok yoruldum ama degdi miss gibi oldu her yer.Bu arada sevgili arkadasimiz http://yemekguncesi.blogcu.com/ beni etkinlige davet etmis.Bu börekte ona gitsin.

Gelelim tarifimize.Ben börek yapacaksam eger,en kolayima carsaf böregi geliyor.Cünki tek tek acmak gerekmiyor.Üstelik yufka acmasini bilmeyenler icin cok güzel bir börek.Hem incecik oluyor,hemde yumusacik.Biz cok severek yiyoruz.Helede ispanaklisini:)Hemen malzemeleri sayayim.Hamurunda fazla bir sey yok.Bende ölcü kullanmiyorum.Ama sizler icin göz karari yazabilirim.






MALZEMELER: 2 bardak su

1 kasik tuz

aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)

ICI ICIN GEREKLI MALZEMELER:

500gr ispanak

2 bas sogan

tuz-karabiber -sivi yag

Istege göre peynirde karistirabilirsiniz .Ben sade seviyorum.

YAPILISI:

Öncelikle yumusak bir hamur yogurup, yumrugumuz büyüklügünde bezeler yapiyoruz.Bir 5 10 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra merdaneyle tabak büyüklügünde acip,aralarina sivi yag sürüp,üst üste koyup dinlendirmeye aliyoruz. (15dk)

Bu arada beklerken ispanaklarimizi güzelce yikayip ayikliyoruz. Bir kabin icine dogruyoruz.Üzerine sogan,sivi yag,tuz,karabiber serpip söyle bir harmanliyoruz. Bu arada hamurumuzda dinlenmistir artik,bir masa örtüsünü masaya seriyoruz. Elimize hamuru alip bir iki defa elimizle döndürüyoruz.Pizza hamuru gibi. Sonra örtünün üzerinde elle ceke ceke aciyoruz.Icine ispanagimizi döküp,örtüyü yukari kaldirip uclarindan yarisina kadar rulo yapiyoruz.Diger yarisinada ayni islemi yapip yuvarliyoruz. Tepsiye koyup,üzerine yumurta ve yogurt karistirip sürüyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.Herkeze AFIYET OLSUN DIYORUM.BUYRUN BÖREGE .

27 yorum:

  1. çarşaf diyince aha dedim nino gene çarşaf açmış ama baktım sensin
    çok güzel olmuş canım hele ıspanaklı ya harika
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik nefi olmus bu börek,bende hep niyetleniyorum yapmak icin ama zor geliyor nedense beceremem diye hic baslamiyorum ama bir gün mutlaka...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ayy bende sana yazcakdim simdi ne tesaduf degil mi ?

    diycektimki Benim gibi pasta yapmaya gonul vermis almancilar araniyo diye :) Bu sen olabilirmisin diye :)

    süper bi borek bu yaa offfff ama yok yapmiycam :) kimse bana hamur yogurtamaz artik:) kilolar aldi basini gidiyor

    ellerine saglik

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. kiz bisey oldugu yok heycan yapma :) ben hani su pastalarin uzerine koyulan cizgifilm kahramanlari falan var yaa princ baskimi ne deniyor.onu buldumda.almanca bilmiyorum yaa zor oluyo.belki benim gibi heves eden biri varsa denemis bana yardimci olabilir diye dusundum yada heves eden biri varsa denemek isteyen birlikte arastirabiliriz diye :)

    YanıtlaSil
  5. http://hunerlieller.net17 Mart 2008 20:59

    selam canım.çarşaf böregi süper olmuş...eline saglık.çok emekli bir iş.ıspanaklı harika olmuş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. sen heves ediyomusun merakin varmi o resimli pastalara ? Ben buldumda pek sevindirik oldum::))

    YanıtlaSil
  7. almadim daha canim intenette buldum en azindan kaynagini buldum:)

    ben almanca kursuna basliycam gel beraber gidek :)) sonrada pastacilik kursu dusunuyom:) almanca bilmeden olmuyo ah ah

    YanıtlaSil
  8. ooof misss gibi börekk ellerine saglik canim :))) kocaman sicacik sevgilerimle...
    hasret

    YanıtlaSil
  9. Mmmm ellerinize sağlıkk enfess görünüyorr misss gibi valla emeklerinize sağlık tarifinizi aldımm katılımız için çok teşekkür ederimm hayırlı gecelerr :)

    YanıtlaSil
  10. offf süperr çok severim ellerine sağlık canım nasıl canım istedi bak:)) çok öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Canım benimmm yine döktürmüşsün,ayol bunun nersi kolay ben açamam galiba.Ellerine sağlık canım arkadasım benim

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık harika görünüyorrlar benim sormak istediğim kaçtana bezeye ayırdınız hamuru ve kaçtaneyi üst üste koyuyorsunuz

    YanıtlaSil
  13. CARSAF BÖREYINI BAYILARAK YERIZ BIZ HEMDE NEFESSIZ DERMISIMMMM:)))
    SENINKILERDE ÖYLESI GÜZEL HANI CANIM,ELLERIN DERT GÖRMESIN.
    ROSIENENSCHNECKEYI BEKLIYORUM SABIRSIZLIKLA HABERIM OLSUN EMI TATLISSSS.ILK YORUMU YAZMAK ISTERIM ALTINA.
    BEGENDIGIN VE YAPTIGIN ICIN TESEKKÜRLER TARIFIMI:)))
    IYI GECELER MERALIM.

    YanıtlaSil
  14. Aaaaa ben cok severim carsaf böregini,hemde ispanakli.Hemen bir parca aldim canim.:))
    Ellerine saglik nefis görünüyor.

    selamlarimla.

    YanıtlaSil
  15. Meralcigim ellerine saglik canim..Tabiki bende sevenlerdenim bu Böregin..Patatesli kiymali ISpanakli Peynirli yani hepsinden isterim...


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  16. slm
    miss evinde güle güle kirlen canım
    böreğinde harika eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. rumeysaninruyasi.blogspot18 Mart 2008 08:59

    merhaba sizin blogu hep görüyordum arkadaşların ncklerinde bu gün kısmet oldu bakmak ellerinize sağlık tariflerin hepsi birbirinden güzel olmuş birde izin verirseniz sizi nklerime eklemek isterim hoşçakalın sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  18. Mmmh,carsaf böregini cok severim.Cok da sahane yapmissin,ellerine saglik canim benim.

    YanıtlaSil
  19. hIMMMMMMM CANIM BÖREK NEFİSSSSSSSS GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK, AYY NASIL CANIM ÇEKTİ...

    YanıtlaSil
  20. En sevdiğim börek çok severim. Hele de annem yapmışsa bayılırım. senin böreğin de nefiss görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Köyün neresi merak etti affına sığınarak.Peynir höşmelimi falan trakyalı mısın?

    YanıtlaSil
  22. Meral'cim geçen yaz Balıkesir Gönen'deydik. Kendimizce İzmir'e gitmek için haritadan bakıp kestirme sandığımız bir yoldu balya.Ama daha fazla devam edemeyip Balıkesir merkeze dönmüştük. Meğer bizim seçtiğimiz yol dağ yoluymuş:))Balya yazıyordu geçtiğimiz yollarda...Müthiş bir görüntü Süper manzaralar eşliğinde devam ettik yolumuza. Hatta kameraya almıştım o güzellikleri.Biz her yaz böyle kafamız eser bir taraflara gideriz. Hatta bilmediğimiz yolları da deneriz:)))
    Şimdi resimlediğim köy eşimin. Uzunköprü'ye bağlı Gazihalil. Ben kırklareli'liyim. İstanbul'da doğdum büyüdüm. Köy hayatını pek bilmem açıkçası. Artık Tekirdağ'da ikamet ediyoruz. Kısa ve öz olarak Trakya...Sevgiler canım çok öpüyorum.Tanıştığımıza tekrar memnun oldum.İyi akşamlar....

    YanıtlaSil
  23. Meralim.
    Börek harika olmuş ellerine sağlık canım süper görünüyor.
    Sen nerilisin sorabilirmiyim şivemiz benziyor demişsin merak ettim:)
    bende sana eyi aşamlar dileyyom gari:)
    Nasıl hehehehe

    YanıtlaSil
  24. arayaa araya en sonunda bildigim fakat unutup kendime guvenemeyip yapmadigm mukemmel tarif icin eline koluna saglik thx.

    YanıtlaSil
  25. enfes...bir acemi olarak sorularim olacak...1 kasik tuz yazmissiniz peki hangi kasik cay, tatli, corba? ve su ilikmi sogukmu olacak?
    sevgiler
    senay

    YanıtlaSil
  26. Merhaba senay hanim.
    tuz tatli kasigi.
    suda ilik veya soguk farketmez.
    mutlaka deneyin.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR,ÇOKTA LEZZETLİ,UMARIM GÜZEL OLUR FIRINA GÖNDERDİK:))))))))))))

    YanıtlaSil