Bu börek bizim evde cok sevilerek yenilir.Citir citir ve cok lezzetlidir.Tabi bir okadarda kalorisi yüksektir.Tamda diet etkinliginin basladigi ana denk geldi ama ne yapalim az yeriz bizde hee hee.Miflöy hamuru yaninda bence sönük kaliyor.Bu börekler agizda dagiliyor vede doyurucu oluyor.Hamurun yapimini fotagraflamiyacaktim,fakat hazir sanip inanmazsiniz diye tek tek cektim.Yukardada gördügünüz gibi hamuru yogurdum ve tezgahin üstünde hepsini büyük bir beze seklinde actim.Icine 250gr margarini sürdüm.Biraz yumusak olursa kolay sürülür.
Daha sonra bezeyi üst üste gelecek sekilde katladim.Üzerine mutfak havlusu örttüm ve yarim saat buzdolabina koydum.Bu arada istediginiz diger isleride beraberinde yapabiliyoruz.Iki kere acilip bekledigi icin zamanimiz cok.Yarim saat sonra tekrar acip tekrar katliyoruz ve bu sefer bir saat bekliyoruz.sanki cok zahmetliymis gibi görünsede aslinda cok basit.Hem sonra servis edildiginde zahmetine degmis deniliyor.Gelelim tekrar hamurumuza bir saati doldurduk.Tekrar aciyoruz.kalinligi miflöyler kadar olacak.Kare kare kesiyoruz,icine ne isterseniz o malzemeyi koyabilirsiniz.Ben peynir koydum ve ücgen kapattim.
Böreklerimizi tepsiye dizip üzerine yumurta sarisi sürüyoruz ve200derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Nar gibi kizariyor misss gibioluyor.
Sonra sicak veya soguk servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN......
MALZEMELER:
Daha sonra bezeyi üst üste gelecek sekilde katladim.Üzerine mutfak havlusu örttüm ve yarim saat buzdolabina koydum.Bu arada istediginiz diger isleride beraberinde yapabiliyoruz.Iki kere acilip bekledigi icin zamanimiz cok.Yarim saat sonra tekrar acip tekrar katliyoruz ve bu sefer bir saat bekliyoruz.sanki cok zahmetliymis gibi görünsede aslinda cok basit.Hem sonra servis edildiginde zahmetine degmis deniliyor.Gelelim tekrar hamurumuza bir saati doldurduk.Tekrar aciyoruz.kalinligi miflöyler kadar olacak.Kare kare kesiyoruz,icine ne isterseniz o malzemeyi koyabilirsiniz.Ben peynir koydum ve ücgen kapattim.
Böreklerimizi tepsiye dizip üzerine yumurta sarisi sürüyoruz ve200derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Nar gibi kizariyor misss gibioluyor.
Sonra sicak veya soguk servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN......
MALZEMELER:
2 tane yumurta sarisi.
2 bardak ilik su.
1 tatli kasigi tuz.
bir iki damla limon yada sirke.
aldigi kadar un.
Bütün malzeme bir kaba koyulur ve yumusak bir hamur yogrulur.Eger hamurunuz sert olursa güzel kabarmaz.buda püf noktasi.Sevgili aynur bundan böyle her tarifte birde püf noktasi demisti hadi kizlar ne dersiniz:))))
Canım valla bu börek nefis görünüyor, gerçekten hazır gibi görünüyor, milföy hamurundan dahi daha lezzetli duruyor, ayy bayıldım yaa, ama uzak durayım ben kalorisinden kaçayım :))) Canım benim ellerine sağlık, müthişşşşşşş olmuş...
YanıtlaSilCanım meralim benim,becerikli hamarat arkadaşım neler yapmışsın böyle.Vallahi açık söyliyim ben yapamam.Kollarım kopar ayol benim.Miss gibi duruyor arkadasım ben aldım bir tane kaçtım:)
YanıtlaSilcanım süpersin....milföye gerek kalmadı.....
YanıtlaSilellerine sağlık..çok nefis görünüyor...
Meral'cim,
YanıtlaSilharikasin canim, tamda diyet etkinligine inat bir tarif olmus, eh olacak tabii arada bir öyle güzellikler, böregin cok hosuma gitti ama biraz ugrastirici galiba. Senin de ellerine saglik hayatim, ask olsun bana küsmüssün, ben yeni sablon ayarlayinca tüm arkadas listemi kaybettim bir türlü bulamadim, oysa degisiklikten önce bir kopyasini hazirlamistim blogumun ama artik is basa düstü, yine sil bastan olacak galiba. Ben senin tencerelerine de, firininada, buzdolabinada bakmayi cok seviyorummmmmmm, bundan emin olabilirsin, yeni link listemde mutlaka varsin...
Selam ve sevgilerimle..
Canim ne kadar güzel yapmissin bu börekleri,gercekten de hazir milföyler halt etsinler bunlarin yaninda.Ben maalesef bu tür börekleri yapmayi beceremiyorum,bravo sana valla.Süper olmuslar,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilcanım enfes olmuş börekler.kimse evde yapıldığına inanmaz.ellerine saglık.kocaman sevgiler
YanıtlaSilCanim arkadaslarim.Hepinize yorumlariniz icin tesekürler.Bu börek bence hicte zor degil ,bir deneyin pisman olmayacaksiniz.Miflöyleride mutfaga bir daha sokmayacaksiniz.Hepinize kolay gelsin.hoscakalin.
YanıtlaSilselam arkadaşm sanalı börekler tam benlik:)))eline saglık ..sevgiler.
YanıtlaSilselam arkadaşm sanalı börekler tam benlik:)))eline saglık ..sevgiler.
YanıtlaSilyaa ne güzel bu börek katmer katmer:)milföy hamuru süper hemde eevde el yapımı:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Canım tarifini aldım bile ellerine sağlık süper olmuş sevgiler öptüm bay
YanıtlaSilEllerine saglik Meralcigim
YanıtlaSilCok ugrasi var gibi görünsede yapmaya deger bencede..
SEVGILER
Merhaba Meral
YanıtlaSilVallahi dediğin doğru bu börekler aslında ben milföyüm diye bağırıyor ama sen resimlermişsin. Çok maharetlisin maşallah. Ellerine sağlık tarif alındı. sevgiler....
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilCANIM YORUMUNA COK TESEKKÜR EDERIM CANIM,IKI RENKLI KEKIMDE BEN IKI YEMEK KASIGI KEK HAMURUNU HEP SIRAYLA KEK KALIBININ ORTASINA ÜSTÜSTE DÖKEREK YAPTIM CANIM.YEMEK KASIHGI KULLANDIM BENDE:)))
YanıtlaSilmeralcigim böreklerin nefis olmus,
YanıtlaSilcanim ellerine saglik...
eee nasilsin umarim hepiniz iyisinizdir...
bende hersey iyi, tek yogun iste :))
iyi bak kendine,
hoscakal canim
Meralcigim börekler nefis olmuslar güzel görünüyorlar ellerine saglik,milföye alternatif bir tarif bence de.
YanıtlaSilsevgilerimle.
bu börekten bende yapıyorum hazır milföy gibi oluyor gerçekten seninkide muhteşem olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilcanım yaaa gerçketen zahmet li bir börek yapmuşsın..artık hazır almaya gerek yok...miss gibi olmuşş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilselam canim
YanıtlaSilbence süper olmus canim mutlaka denemek lazim ellerine saglik sevgiler
bu börek bana eski günlerimi hatırlattı.bir zamanlar çok yapardım.harika olur tadı.seninkilerde güzel olmuş ellerine sağlık meralcim.öptüm seni
YanıtlaSilcanim gelmemis resimler yaa adresi dogru yazdigindan eminmisin`?
YanıtlaSilselamlar
YanıtlaSilPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........
--------------------------------------------------------------------------------------------------
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;25.02.2008--02.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://papatya68.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "16" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......
AYNUR
börekler nefis görünüyor .ellerinize kollarınıza sağlık.wallahi çok meşakatli iş.bana çocukluğumu hatırlattı.annecim ne sık yapardı bize bunu.dediğin gibi harika oluyor ve sonucta verdiğin emeğe değiyor.zamanım olsa keşke bende deneyebilsem.çok teşekkür ederim paylaştığın için:)
YanıtlaSilsevgilerimle
ooy canım benim ellerine sağlık.... ama benim kafama bişey takıldı şimdi bunu iki kere birinde yarım saat birinde 1 saat açıp yağlayıp dolaba koyuyun ya ilk seferde 250 gr sanayı sürüp katlayıp dolaba koyduk. Peki ikinci kez dolaba koymadan önce tekrar yağlayıp ta mı katlayacağız burada soru işareti oluştu... ah canım ben çok severim böyle şeyleri sen beni bi aydınlatsan da gönül rahatlığıyla yapsam şu tarifi... teşekkürler canım ellerine sağlık tekrar
YanıtlaSilharika görünüyor elinize yüreğinize sağlık.çok beğendim.mutlaka deneyeceğim.izmirden sevgiler.
YanıtlaSil