Merhabalar herkese.
iste karsinizda hafta sonu yapmis oldugum Baklava:))
Tarifini Tr den aldim.Annemler bayramda bu baklavayi yapmislar.Bana farkli geldigi icin bende deneyeyim dedim.Farki ne derseniz ?Mayali hamurdan yapiliyor.
isterseniz nasil yapildigina gecelim.
MALZEMELER:
2 yemek kasigi kuru maya
2 yemek kasigi seker
1 bardak ilik su
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagisivi yag
1 tane yumurta
Aldigi kadar un
1,5 su bardagi sivi yag(üstüne dökmek icin)
SERBETI ICIN:
2 kilo su
2 kilo seker.
Yarim limon suyu
ICI ICIN:
500 gr cekilmis ceviz ici
Acmak icin nisasta.
YAPILISI:
Mayamizi sekerle birlikte 1 bardak suda eritip,kabarmasi icin bekliyoruz.Kabardiktan sonra,diger malzemeleride ilave edip,yumusak bir hamur yoguruyoruz.Üzerini kapatip
mayalanmasi icin bir kenara aliyoruz.
Mayalanan hamurumuzu kücük kücük kesip yuvarliyoruz.Tam 50 adet cikti
benimkinden.Resimdeki gibi 10 tanesini acip üst üste sirasiyla aralarina nisasta serperek diziyoruz.
1,5 bardak sivi yagimizi cig olarak üzerine gezdiriyoruz.200 derecelik firinda nar gibi kizartiyoruz.Serbetimizi iyice kaynatip,kenara aliyoruz.Firindan cikan baklavayi sogumasi icin bekletiyoruz.Serbetimizinde ilk kaynarliligi geciyor.Daha sonra serbetimizi döküyoruz.Ve afiyetle yiyoruz.
Es-Selam..
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor maşallah:)
İyi ki yapmışsınız.Afiyet,bereket,şifa olsun.
Mayalı olması hakikaten değişik.
Muhabbetle
of of offff ilk defa yaptığınız bu ise eliniz alıştığında neler çıkar ortaya bilinmez artık.çok nefis ve değişik bir baklaca.ellerinize sağlık
YanıtlaSilbayildim valla eline saglik
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum mayayı baklavada görüntüsü süper ama eminim lezzetide öyledir,elinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Meralcim bu süper olmus.BRAVO diyorum...
YanıtlaSilBir yerde baklava etkinligi Kesin katilmalisin...
Canim, ellerine saglik.... Nefis görünüyor baklava, ilk defa yaptigini düsünürsek, sonrasini hayal bile edemiyorum... Afiyetler olsun tüm yiyenlere... Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine emeklerine saglik nefis cok güzel görünüyor kesimde cok güzel afiyetler olsun canim.Bende baklavalik yufga ile yaptim tatlilimi.1 paket 700 gramliklar dan öptüm hayirli aksamlar .
YanıtlaSilMerhaba arkadaşlar!
YanıtlaSilHobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine ben http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com
ev sahibeliği yapacağım 22 EYLÜL _15 EKİM tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için kahvaltılık yiyecekler yapıp resmiyle birlikte tarifinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da fatos.ozturk@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum :)Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE...
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/
adresine başvurabilirler...
Baklava yumuşakmı oluyor acaba..
YanıtlaSilellerine sağlık canım maşallah şahane:))
YanıtlaSilımmm değişik hiç mayalı hamurdan baklava duymamıştım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgili adsiz arkadasim.
YanıtlaSilBende ilk önce öyle düsündüm.Fakat tam tersine citir citir oluyor.
Deneyin pisman olmassiniz.
Sevgilerle.
meralcim bravo, hem baklava icin hemde cesaret edip yaptigin icin, bende daha hic baklava yapmadim...bir türlü cesaret edip yapamiyorum
YanıtlaSilellerine saglik canim
mayalı olması çok değişik mutlaka deneyeceğim..görüntü muhteşem.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar diliyorum..
YanıtlaSilçok süper bir lezzet.kesimi de çok değişik...ellerine sağlık..sevgiler canım.
YanıtlaSilCanim benim, biraktigin yorum icin cok tesekkür ediyorum... Kurs Tortetante Monika`nin verdigi bir kurs... Kamen`da... Canim, merak ettim, ne gibi bir problem oluyor sayfama girerken... Hani bilirsem belki düzeltmek icin birseyler yapabilirim.... Sevgilerimle, öptüm
YanıtlaSil♥ Olá, amiga!
YanıtlaSilSinceramente fiquei surpreendida com tanta sabor e criatividade nos seus pratos... ♥♥
Você é muito, muito talentosa... parabéns!!!♥
Boa semana!♥
Beijinhos.
♥Itabira
Brasil♥♥