Mürdüm erikleri gecti geciyor derken son bir pasta daha yaptim.Benim en sevdigim lezzettir erikli pasta.Bu seferkini biraz kekimsi olsun istedim .Yine harika oldu.
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1/5 bardak seker
yarim su bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un.
YAPILISI:Yumurta ve sekeri iyice cirpiyoruz.Ardindan sirayla diger malzemeleride katip,biraz cirpip elimize yapisacak bir hamur oluncaya kadar yoguruyoruz.Tepsiye hamuru elimizi yagliyarak bastirarak yayiyoruz.Bu hamurdan bir parca ayiriyoruz ilk önce.Bu hamura 2 kasik seker ve 2 kasikta un ilave edip elle ufaliyoruz.Bu üstünü süslemek icindi.Tepsiye dizdigimiz hamura erikleri dösüyoruz resimdeki gibi.
Üzerinede ufaladigimiz hamuru serpip,firinda 180 derecede pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN.
ellerinize sağlık nefes görünüyor pasta.
YanıtlaSilPasta harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmevsimi gecmeden doya doya yapmak lazim...
YanıtlaSilnefis görünüyor canim ellerine saglik
bENDE COK SEVERIM MAYHOS BOR LEZZET.ELLERINE SAGLIK CNM.
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor çokta severim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Aylin....
Meralcim bu ay bir etkinlige evsahipligi yapmaktayim.
YanıtlaSilKonum:
YALANCI YEMEKLER
Seninde bildigin yalanci yemek tarifi varsa ve etkinligime katilirsaniz beni cok mutlu edersin.
Berlinden sevgiler
Ellerinize saglik. Erikli nefis bir tarif.
YanıtlaSil