3 Eylül 2009

MIDYE TATLISI


Merhaba arkadaslar.
Evet sonunda geldi catti yine mutfaga girmek.Haliyle Ramazanda olunca bir türlü bitmiyor yemek fasillarida.En cokta tatli istiyor insanin cani.Eh hal böyle olunca bende girdim mutfaga ve Midye tatlisi yaptim.Tarifini http://kayserimutfagi.blogcu.com/ dan aldim.Aynen uyguladim bende.
Malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 yumurta.
yarim paket yas maya
Bir tutam tuz.
1 tatli kasigi seker
Aldigi kadar un.
Ici icin ceviz ici
Üzeri icin 1 kasik tereyagi.
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu
YAPILISI.
Ilk önce serbetimizi kaynatip sogumasi icin bir kenara aliyoruz.Daha sonra hamurumuzu yoguruyorup,20 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru 6 bezeye bölüp,nisasta yardimiyla tabak büyüklügünde aciyoruz.Hepsini üst üste koyup.tek bir beze yapiyoruz.Nisastayla beraber bu üst üste koydugumuz bezeleri merdaneyle acip,büyütüyoruz.Kocaman bir manti bezesi cikiyor ortaya.Bu bezeyi resimdeki gibi rulo yapip,1 er cm lik kesiyoruz.Avucumuzun iciyle bastirip,icine ceviz koyuyoruz.Tatlimizi tepsiye dizip,üzerine tereyag gezdiriyoruz.180 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Sicak tatliya soguk serbetini döküyoruz.Servise hazir.AFIYET OLSUN.
Arkadaslar buraya bir not düsmem gerek.Ben tatlida mayayi kullanmadim.Kabaracagini düsündüm.O nun yerine kabartma tozu kullandim.Benim tatlim citir citir olmustu.Belki bu sekilde yemek isteyenler olabilir diye düsündüm.

21 yorum:

  1. Çok duydum ama yemedim mutlaka deneyeceğim hemen not aldım canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. cokguzel gorunuyor arkadasim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. canım bu tarif bendede var ama hiç deneyemedim fırsat olmadı şimdi haftaya kızımın doğum günü var denemek istiyorum. Yanlız tarifte 6 bezeye bölüp tabak büyüklüğünde açtıktan sonra üstüste koyup tek bir beze yapıyoruz demişsin.

    şimdi sorum bu bezeyi yufka gibi açıyormuyuz yoksa yuvarlayıp tek beze mi yapıyoruz bu noktayı anlayamadım canım bi izah edersen çok sevinirim...

    ellerine sağlık harika görünüyor afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  4. Arkadaslar blog hirsizlarina dikkat edin,malum bu ara bir hirsiz dadamnis bloglarimiza,ne var ne yok alip goturuyor,buna bir care blogumda goreceksiniz linki herkesten rica ediyorum elinden geleni yapsin bugun bize yarin size bu sahsi siddetle kiniyorum.Boyle durumlarda hep beraber olmaliyiz birbirimize destek cikmaliyiz.Belkide sizinde vardir bir fotografiniz.Emege saygi lutfen.Ne kadar cok kisiye ulasirsa okadar iyi olur,blogunuzdaki butun arkadaslara yollayin bu yaziyi.Saygilarimla
    Bu yazi otomatik olarak gonderiliyor

    YanıtlaSil
  5. çok severim ben de midye tatlısını.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. selamlar meralcim

    kiz bu ne tatlisi cok süper görünüyorrrr

    ellerine saglik canim, eee iste marifetli arkadasim :))

    haklisin hava sogudu, hava sicakken yapmisdim :)) tarif anca simdi eklendi, canim isler yogun ev isi yogun, STRES STRES STRES :)))

    öpüyorum seni

    iyi hafta sonular

    YanıtlaSil
  7. Meralcim nefis olmuş,şerbetli tatlılar ramazana çok yakışıyor..
    ellerine sağlık...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Canim aksam aksam canim cekti .ne güzel görünüm bu böyle nefis bir tatli .Bu bayramda deneyeceyim tarifini aldim .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  9. Bende daha önce bu tatlının tarifini almıştım ama maya olduğu için yumuşak olacağını düşündüm ve mayasız yaptım. Çok güzel oldu baklavaya benzettim. mayalı nasıl oldu bilmiyorum. Görünüşü çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. hep gördüm ama yapmadım hiç ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  11. canim ellerine saglik bende mayalisini yapmistim ama bir dahaki sefere mayasiz denemeyi düsünüyorum sende tavsiye ediyorsan tamamdir sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canım merhaba ...
    Yarınki misafirime bu nefis tatlıyı yapmayı düşünüyorumda sen kabartma tozu kullandım yazmışın 1 pakaetmi kullandın???

    YanıtlaSil
  13. Canım benim ilgin için tşkr ediyorum sabah ilk işim tatlıyı denemek olacak akşamda misafirlerimin yorumlarını:)))

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık. Midye şekli olunca daha bir dikkatimi çekti. Şu sıralar diyetten dolayı yiyemesem de, bir tanesini kaptım kaçtım :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Bu tatlii yapmak niyetindeyim.Epey bir arastirdim ve tarifi aldim.Madem sen kabartma tozu kullandin bende öyle yaparim ozaman.Sorum ise kabartma tozunun miktari.Cevap verirsen sevinirim.Tesekürler

    YanıtlaSil
  16. Bende kabartma tozu olarak not alayım ozaman.Zor değilse bende denicem.Tarifi eklemiştim bil.arıma ama denememiştim.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. ben denetim midye tatlısını harika oldu herkez bayıldı ama işte malum hamurlu tatlılar kilo yapıyor nekedar sevsemde yiyemiyorum kokusuyla yetiniyorum herkese tavsiye ediyorum mükemmel bir tat denemeyen kalmasın:)))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  18. soguk tatliya sicak serbet doksek nasil OlUR ACABA

    YanıtlaSil
  19. Ben denemedim ama olur zannedersem.Cünki baklavayida yapip bekletiyoruz ve soguk tatliya sicak serbet döküyoruz.Midye tatlisida baklavayi andiriyor.bence sicak serbette dökebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  20. ellerinize sağlık. gerçekten çok güzel görünüyor.şerbeti kaynadıktan sonra kaç dakika kayntacağız kıvamı konusunda acemiyim de.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba sevgili adsiz:)
    Ben en az 10 dakika hizli kaynatip,limonunu sikiyorum.5 dakikada böyle kayniyor ve hazir oluyor.
    NOT:bir damla serbeti tirnaginiza tamlattiginizda damla kaliyorsa üstünde serbet olmus demektir:))

    YanıtlaSil