Merhabalar:))
Arkadaslar bugün sizlerle Melevcan kavurmasini paylasmak istiyorum.Bu bir cesit ot kavurmasi sayilir.Melevcan denilen sey aslinda bir cesit filiz.Bu tarifi ben Sakaryada yasayan,akrabalarimin sayesinde ögrendim.Bu kavanozda Reyhan yengemin.kendisi baharda toplayip,kavanozlara koymus.Balikesirdeki annemede vermis.Annemde bana verdi.Tahminen bu aylarda toplaniyor.Tazesi daha güzel oluyor.Ben size tursusunu tarif edecegim.Melevcan hakkinda bilgisi olan varsa ,yorumlarini beklerim.
Arkadaslar bugün sizlerle Melevcan kavurmasini paylasmak istiyorum.Bu bir cesit ot kavurmasi sayilir.Melevcan denilen sey aslinda bir cesit filiz.Bu tarifi ben Sakaryada yasayan,akrabalarimin sayesinde ögrendim.Bu kavanozda Reyhan yengemin.kendisi baharda toplayip,kavanozlara koymus.Balikesirdeki annemede vermis.Annemde bana verdi.Tahminen bu aylarda toplaniyor.Tazesi daha güzel oluyor.Ben size tursusunu tarif edecegim.Melevcan hakkinda bilgisi olan varsa ,yorumlarini beklerim.
MALZEMELER:
Melevcan 1 demet.(benimki haslanmis kavanozda)
2 adet sogan.
1 kasik tuz.
1 kasik kirmizi toz biber.
Yapilisi.Soganlari ince ince dograyip,siviyagda kavuruyoruz.toz biberinide atip,Haslanmis melevcani atip kavuruyoruz.Tuzunuda atip,atesden aliyoruz.Haslanmis oldugu icin cabuk pisiyor.AFIYET OLSUN
çok değişik.ilk kez duydum ama tadına bakmak isterdim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBİZDE ÇOBAN EKMEĞİ DİYE BİLİNİR VE YUMURTALI KAVRULUR...OK ÜZEL OLMUŞ CANIM....ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilNe kadar degisik bir ot, ama lezzetli oldugu belli. Ellerine saglik canim, afiyet olsun.
YanıtlaSilNe kadar degisik bir ot, ama lezzetli oldugu belli. Ellerine saglik canim, afiyet olsun.
YanıtlaSilGerçektençok değişik...
YanıtlaSilAma eminimki tadı güzeldir....
merhaba canım ben izmitte oturuyorum bu ot sakaryadan geldi demişsin ozaman burdada vardır ama ben çıkaramadım bak merak ettim tadını şimdi :) Ellerine sağlık sizlere afiyet olsun
YanıtlaSilMerhaba, bizim buralarda da kırçan,çoban ekmeği derler,şu sıralar pazarlarda var,çiğ olarak ta yenir, dediğiniz gibi turşusu yapılır, bir de sizinki gibi kavurduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp, üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.Böylesi de güzel olur, ellerinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Gelincik Mutfak.
YanıtlaSilIlgin icin tesekürler.Ben sadece bu adini duydum.Eminim bizimkiler biliyordur.Yumurtalisini hic yemedim.Eminim güzeldir.Cünki Melevcan cok lezzetli bir ot.
Sevgiler.
Sevgili Nin nenen Mutfakta.
YanıtlaSilIzmitliyim demissin.Eminim pazarda vardir.Diger adida coban ekmegiymis.
Mutlaka tatmalisin derim.
Sevgiler.
Sevgili Sofram.
YanıtlaSilEvet cigde yenir.
Demekki tam mevsiminde yayinlamisim degilmi:))
Birdahakine bende yogurtlu yapacagim.
Sevgiler.
Gecenlerde marketten bir ot aldim, kavurmasi guzel oluyor demislerdi... SImdi senin fotografi gorunce sanki ona benzettim... Acaba Almanya`da da yetisiyor olabilir mi :)
YanıtlaSilEllerine saglik, sevgiler canim...
ben ilk kez duydum bu otu.. çok ta merak ettim şimdi.. ellerine sağlık canım görüntü çok gzüel zaten sebzelerin soğan ve yağda kavrulmuş olması lezzetne lezzet katıyor..
YanıtlaSilafiyetler olsun canım
merhaba;
YanıtlaSilmelevcanla ilgili bilgim yok ama her türlü otu yoğurtla severek yiyebilrim. Çok güzel görünüyo ellerinize sağlık.
ilk defa duydum ne değişik çokda merak ettim tadını ama çokda güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilbizim buraların meşhur yemeklerindendir.mayıs-haziran gibi çıkar bu otlar,toplanır,afiyetler yenir:-)oy tadı da harikadır.ellerine sağlık arkadaşım.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanim seni mimledim, bize kendini maddeler halinde anlatirmisin?
YanıtlaSilSevgiyle...
hiii ben bunu bilmiyorum(((ot delisi olarak çok ilgimi çekti arkadaşım.inşllh bir gün yemek nasibolur.ellerine sağlık ve tşk paylaşımın için.
YanıtlaSilMelevcan'ı ilk defa duyuyorum. Ama böyle otlara yabancı değilim. Bizim oralarda da madımak, kaba saba, yemlik, vs pişirilir. Pekte lezzetli olur.Eminim senin yemeğinde çok lezzetlidir.
YanıtlaSilSevgiler
Canan
Ellerine saglik cok güzel görünüyor.Daha önce hic duymadim vede görmedim.
YanıtlaSil