25 Haziran 2010

SEBZELI BULGUR PILAVI


Karsinizda tam mevsimine uygun sebzeli bulgur pilavi.
Ben cok severim bol domatesli sicak sicak himmmm:))
Gelelim tarifine.
Tenceremize domates, yesil biberve kirmizi biberimizi dogruyoruz.Güzelce kavuruyoruz.Ardindan küp küp dogradigimiz patatesleri atip,pisiriyoruz.Sirayla yine küp seklinde patlican ve yesil kabagida kesip hepsini güzelce pisiriyoruz.2 bardak su ilave edip,kaynamaya birakiyoruz.Kaynayan sebzelerin icine bulguru ve tuzunu katip kapagini kapatip,kisik atesde pisiriyoruz.Ben sizlere ölcü vermedim.Cünki kendim göz karari yapiyorum.Koydugumuz bulguru 1 parmak gececek suyu.Herzaman tam denk gelmistir bu tarifim.
AFIYET OLSUN.

6 yorum:

  1. Prinç pialavından cok bulgur u severım..
    Besleyici heleki sebzelerle birlikte ayrı lezzetli..
    Ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık sebzeli bulgur pilavını her zaman tercih ederim sadesine ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Insallah bir dahaki sefere yine beraber oluruz canim benim.... Senin de ellerine saglik diyor, güzel bir yaz diliyorum.... Sevgilerimle coookkk öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Meralcim kandilin mübarek olsun.SEVGILER

    YanıtlaSil
  5. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.Miraç kandiliniz hayırlı olsun!
    sevim

    YanıtlaSil
  6. bitaneemmm nasılsınnnn enişten nasıl:)valla özledim seni görüşemiyoruz artık ben facebook'tayım anacım beklerim:)) bak 2. bebemi de doğurdum bi oğlum bi kızım var artıkın:)

    halenze

    YanıtlaSil