19 Haziran 2009

CILEKLI PASTA


Merhabalar herkese.

Söz verdigim gibi bugün cilekli pastanin tarifini veriyorum.Aslinda cok basit bir pasta.Esim cok begendi.Ben bundan böyle bu pasta tabandan baska yapmam.Harika bir torte hamuru oldu.Aslinda sevgili arkadasim Ikizlerin Annesinden esinlendim.Arkadasimin harika pasta tarifleri var.Aysecim tesekürler.Gelelim tarife.
MALZEMELER:
3 tane yumurta
175 gr seker
200 gr un
3 kasik sivi yag
1 kasik limon suyu
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya.
KREMA MALZEMELERI:
500 gr qark
400 gr sivi krema
2 paket krema sertlendirici
3 kasik seker
2 paket vanilya
ÜST MALZEMESI:
1 kilo cilek
2 paket tart jölesi
YAPILISI:Kabimizin icine unumuzu aliyoruz.Ortasini havuz yapip,diger malzemeleri katip güzelce mikserle cirpiyoruz.3-4 dakika yüksek ayarda.Yaglanmis 26 cm lik kaliba döküp,önceden isitilmis firinda yaklasik 20-30 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla kabarmayan bir kek bu.Aman neden kabarmadi demeyin.Yumusacik,cok hos bir kek oluyor.


Resimde görüldügü gibi firindan cikinca ikiye kesiyoruz.Arasina kremamizi sürüyoruz.Kremayida qark ve sivi kremayla hazirliyoruz.Sizler kremsanti ve süzme yogurtu birlestirebilirsiniz.Kremanin üstüne bir kat cilek diziyoruz.Daha sonra tekrar krema sürüyoruz.Ikiye kesdigimiz keki üstüne kapatip,cilekleri üzerine diziyoruz.

Tart jölesinide hazirlayip,üzerine döküyoruz.Sogumasi icin 1 -2 saat buzdolabinda bekletiyoruz.

Servis yapmadan önce kaliptan cikarip,üzerini kremayla süslüyoruz.AFIYET OLSUN.

15 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Harika canım nefis gözüküyor gerçekten ellerine sağlık...
    Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  3. maşallah süper ötesi bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık..100 üzerinden 100..

    YanıtlaSil
  4. Her aşaması çok zevkli, yemek de yapması da çok zevkli olmalı ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Canım meralim nasıl güzel bir pasta olmuş bu böyle bayıldımmm ellerine sağlık canım benimmm.Oğlunun doğum günüde kutlu olsun nice yaşları olsun inşallah

    YanıtlaSil
  7. nefis olmuş ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Harika bir pasta yapmışsın Meral'cim. Kandilin kutlu olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık meral abla, sayende nişanlım için çok güzel bir çilekli pasta yaptım. artık çilekli pastanın hastası. mevsimi olmamasına rağmen sürekli benden çilekli pasta istiyor :) gerçi ben malzemem çok olmadığı için biraz değişiklik yapmıştım, yani krema hazırlaöadım hazır kremşanti kullandım ve tart jölesi yerine kendim çilekli bir jöle yaptım ama yine de çok güzel oldu. hele o keki o kadar güzel oldu ki bütün kek sadece o şekilde yiyebilirdim :)) tekrardan ellerine sağlık bizimle paaylaştığın için de çok teşekkür ederim
    sevgilerie..
    eda..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Edacim begendigine sevindim.Güzel yorumun icin tesekürler.
    Bizimde cok sevdigimiz bir pasta.
    eeee artik bu pasta sizin en sevdiginiz pasta olsun nisanlinla:))
    Sizlere bir ömür boyu mutluluklar.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Qark dedigim bir cesit süzme yogurt.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. ablacım merhaba ben eda :) sana bir şey sormak istiyorum pasta konusunda. ben üzerinde ay yıldız olan bir pasta yapmak istiyorum ama pasta üzerine renklendirici boya gibi şeyler kullanmak istemiyorum. düşündüm ki vişneli jöle kullansam olur. sence olur mu ki? :) ayrıca üzerine vişneli jöle kullanınca içine de çilek döşersem tat farkı çok mu olur? onun yerine içine koyacak vişne yok :( acaba vişne reçeli koysam nasıl olur? belki denemişsindir diye soruyorum ablacım çünkü senin güzel çilekli pastanın kekine uygulayacağım için yumoş kekimin mahvolmasını istemiyorum :) inşallah en kısa zamanda cevap yazarsın ablam çünkü salı gününe yapmak istiyorum. Sevgi ve öpücüklerimle.. eda.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Edacim:)
    Ben gida boyasi kullanmanda bir sakinca görmüyorum.Sen Tr desin sanirim.Toz boyalar varmis orada.Krem santine renk verebilirsin istersen.Ama yok dersen,visneli jöleyi yap.cileklerin üzerine dök.Cileklerin tadini bozacagini zannetmiyorum.Ama cilek yerine visne recelini tavsiye etmem.Tadi güzel olmaz.Herzaman taze meyva ile en iyi sonucu alirsin.Sen cileklerini jöleyle kapla.Krem santi ilede Ay ve Yildiz yap.Benden bu kadar.Umarim yardimci olmusumdur.Sevgilerle.

    YanıtlaSil