8 Ağustos 2012

SACAKLI MANTI

 Merhaba arkadaslar.Bu güzel Ramazan günlerinde sizlerle Balikesir yöresine ait olan Mantiyla(diger adiyla sacakli mantiyla) karsinizdayim.

MANTI
MALZEMELER:
500gr un
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta
aldigi kadar su(kivami sert bir hamur olacak)
ÜST SOSU ICIN:
Haslanmis tavuk
1 bas sogan
1 adet yesil biber
3 adet domates
1 kasik salca
siviyag ve tuz.
YAPILISI:
Hamurumuzu yogurup,dinlendiriyoruz.10 dk.Ardindan 2 parca bezeye ayiriyoruz.Bu bezeleri makarna hamurundan birazcik ince aciyoruz.Ve bir bezin üzerine serip,tespermesi icin yani kurumasi icin bekletiyoruz.Kurutma derken iyice degil,yapismayacak kadar.Daha sonra bu bezeleri oklavaya sarip,resimdeki gibi kesiyoruz.
 1 er cm kadar.
 Kesme islemi bitince elimizle kaldirip,mantilarimizi dagitiyoruz.Tepsiye koyup,180 derecede firinda kurutup,kizartiyoruz.Bu sekilde pisen mantilarimizi uzun süre muhafiza edebilirsiniz.Acil durumlar icin.

Diger tarafta sogan, biber ve domatesleri soteliyoruz.salcasini ve tuzunu ilave edip,tavuk suyu ile kaynatiyoruz.Didikledigimiz tavuk etlerinide sosa ilave edip iyice kaynatiyoruz.Bu sosumuzu bir kenara alip,biraz kaynarliliginin gecmesini bekliyoruz.Yoksa mantilar hamur olur.Tepsideki kuru mantilarimizi kepce yardimiyla yavas yavas islatiyoruz sosumuzla.Mantilarin üzerini gececek kadar yeterli.Hemen diger bir tepsi ile üzerini kapatip,demlendiriyoruz.Hepsi bu kadar servise hazir hale gelmistir:)
AFIYET OLSUN.

2 yorum: