29 Mayıs 2012

NiSAN PASTASI

MERAL`IN MUTFAGI 

Merhaba arkadaslar.Iste ilk Nisan pastamla karsinizdayim:))Ilk denememdi bilmem begendiniz mi?Pastalarini yaptigim cift cok begendi.Davetli olanlarda begendiler tabiki.Ne yalan söyleyeyim bende begendim dogrusu:))Üstelik tadida harikaydi:)
.Sevgilerle.Gelelim nasil yapildigina.....
MALZEMELER:
KEKI ICIN:
4 yumurta( beyazi ve sarisi ayrilacak)
4 kahve fincani seker
1 kahve fincani yogurt
3 kahve fincani un
2 kasik sivi yag
3 kasik sicak su
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
ARA KREMASI:
500 gr qark
400ml krema
200gr labne peyniri
1 paket dr.oetker Qarkfein Erdbeer-geschmack
2 paket krema sertlestirici
1 cay bardagi seker.
ÜST KREMASI:
200gr labne peyniri
200gr pudra sekeri
100gr tereyag
200ml krema
1 paket krema sertlestirici.
boncuk sekerleme
YAPILISI:
Yumurta beyazini bir fiske tuzla iyice cirpiyoruz.Sekerin yarisini ilave edip devam cirpiyoruz.Kar gibi olacak.Diger yandan yumurta sarisi, sicak su ve sekeri iyice cirpiyoruz.En az 5 dakika.Sirasiyla kuru malzemeleri eleyip karistiriyoruz.Yumurta beyazinida yavas yavas karisima ilave edip,tahta kasikla karistirip,tepsiye aliyoruz.170derecede 30 ila 40 dk pisiriyoruz.Kürdanla kontrol etmeyi unutmayin.Firindan cikartip sogumaya aliyoruz.Ben bir gün beklettim kekimi.daha güzel kesiliyor cünki.
Diger tarafta kremamizi sertlestiriciyle cirpiyoruz,sirasiyla diger malzemeleride katip kremamizi hazirliyoruz.Üc parcaya kesdigimiz kekimizin aralarina sikip strec folyayla sarip,buzdolabinda 3- 4 saat dinlendiriyoruz.bu aradada üst kremamizi cirpiyoruz tabiki.Pudra sekeri ve tereyagimizi cirpip,peynirini ilave ediyoruz.Diger yanda hazirladigim kremayida ilave edip güzelce cirpip, sikma torbasina dolduruyoruz.Ve istege göre kremayla süsleyip pastamizi servise hazir hale getiriyoruz.AFIYET OLSUN


Buda pastanin kesilmis hali:))

3 yorum:

  1. gayet güzel görünüyor ellerine sağlık canım,çiftimizede mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil
  2. cok güzel görünüyor, süper...
    sende pastacilar kervanina katildin artik...devamini bekliyoruz...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil