24 Şubat 2011

KIYMALI CÖREK


Merhaba arkadaslar.
Bir mayali hamur yogurayim dedim.icide kiymali olsun dedim.Girdim mutfaga.Hamuru yogurdum.Kiymayi kavurdum.Amaaaan dedim simdi kim ugrasacak tek tek acip kapatmaya .Hamuru merdaneyle kocaman actim.Icinede kiymayi koydum ve rulo yaptim.Tepsiye dösedim.Üzerinede yumurta sarisi sürdüm attim firina.Aman Allahim o ne! Harika mis gibi cörek cikti ortaya.Yumusacik miiiisss gibi.AFIYET OLSUN.

Hamuruna ne mi koydum.
2 yumurta beyazi(sarisi üstüne)
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
2 kasik seker
1 tatli kasigi tuz
1 tane yas maya
aldigi kadar un
Icine kiyma ,sogan,maydanoz,karabiber ve tuz.

10 Şubat 2011

BOSNAK MANTISI

Merhabalar:)keyifler nasil bakalim?Bende ehhh iste hayat devam ediyor.Hep bir kosturmaca.Ama nereye kadar?

MALZEMELER
750gr un
tuz
su

ICI ICIN
300gr kıyma
2 tane soğan
karabiber
tuz

ARASI ICIN
1 paket margarin

YAPILISI:Hamurumuzu yogurup dinlendiriyoruz.Daha sonra esit parcalara bölüp,tabak büyüklügünde aciyoruz.Erittigimiz margarinden her araya sürüp,üst üste diziyoruz.Daha sonra merdaneyle sofra büyüklügünde bir beze aciyoruz.daha önceden hazirladigimiz kiymali icimizi kare kare kesdigimiz hamurun ortalarina koyuyoruz.bohca gibi kapatip,yagladigimiz tepsiye katladigimiz tarafi ters gelecek sekilde diziyoruz.Üstüne sivi yag sürüp.200 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Istege göre sarimsakli yogurt dökerek üstüne servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN.