Merhaba arkadaslar.
Gecenlerde canim börek istedi.Söyle bir bloglarda ne var ne yok diye dolasmaya basladim.Bir börek takildi gözüme.Adi Sariyer böregiymis.Bu börek tam benlik dedim.Görüntüsündende sanki Türkiye`de börekcilerden aldiklarimiza benziyordu.Hemen sivadim kollari.
Ortaya harika bir börek cikti arkadaslar.Herkese tavsiye ediyorum.Tarifini http://birdakikabirsaniye.blogcu.com/sariyer-boregi_4806868.html arkadasdan aldim.
Ben cok arastirdim .fakat resimli ,aciklamali bulamadim.Buyrun arkadaslar aciklamali tarif:)))
MALZEMELER:
-5 su bardagi un.
-1 sise maden suyu.(ben 1/5 bardak koydum)
-3 kasik yogurt.
-6 kasik siviyag.(3 kasigi hamurun üstüne sürmek icin)
-5 kasik margarin.(hamurun icine sürmek)
-1 kasik tuz.
YAPILISI:
Hamurumuzu elimize yapismiyan bir kivamda yoguruyoruz.Eger 5 bardak un civik olursa biraz daha katabilirsiniz.
2 parca hamur elde ediyoruz.10 dk dinlendiriyoruz.Hamurumuzu tepsi büyüklügünde acip,hafif erittigimiz margarinimizin yarisini sürüyoruz.Ikinci parcayida acip,ayni islemi uygulayip,diger parcanin üstüne yerlestiriyoruz.Altini ve üstünü sivi yagla yaglayip,15-20 dk dinlendiriyoruz.Hamurumuzu sofra bezine alip,elimizle cekistirerek aciyoruz.Üzerine kiymali harc veya peynirli harc döküyoruz.Sofra bezimizin uclarindan kaldirarak rülo seklinde yuvarliyoruz.(benim favorim peynirlisi)
Bu sekilde sarip,üzerine yumurta sarisi sürüp,200derecede kizarasiya kadar pisiriyoruz.AFIYET OLSUN.
Börek harika oluş canım. Ellerine sağlık. Çayla ne gider ama:)
YanıtlaSilÖptüm yanaklarından
Canan
bu muhteşem bişey olmuş canım.süper ötesi.ellerine sağlık...
YanıtlaSilMeralcim süper olmuş süper,demli bir çayla birlikte ne güzelde yenir :))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
harika olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilGecenlerde ben de bir blogcu arkadasta gördügümden beri sirada yapilmak icin bekleyen bir tarif. Nefis görünüyor, ellerine sagik canim.
YanıtlaSilOfff off. Bu kadar mı iştah açıcı görünür. Bunu kesinlikle denicem. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis gorunuyor . Okadr guzel anlatmissinki iyilesince ilk isim bu boregi yapmak olacak.
YanıtlaSilSevgilerle
Tuba
banada türkiyedeki satilin börekleri animsatti,belki ordakilerdende daha lezzetli omustur böregin,görüntüsü enfes olmus eline saglik
YanıtlaSiltadına doyulmaz nefis bir böreeek olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbir dilimcik aldım haberin olsun
öptüüm
Meral'ciğim bayıldım bayıldım böreğin güzelliğine. Çıtır çıtır, nar gibi kızarmış. Bu tür börekleri çok seviyorum, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen de çok severim sarıyer böreğini. Elinize sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilGercektende cok nefis görünüyor böregin canim,eline saglik.Bende peynirlisini tercih ederdim herhalde:)Söyle bir parca olsada yesem cayin yaninda nefis olurdu.
YanıtlaSilSevgilerimle,Serap.
Yapımı çok zahmetli ama süper bir görüntüsü var ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
insanın canı ister istemez mi böyle bir güzelliği
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
hakikatten nefis görünüyor.bir kez daha elinize sağlık. kıymalı ye beni diyor resmen...maşşallah size arkadaşım...yüreğinize sağlık....
YanıtlaSilsevgiler...
merhabalar Meral hanım.Böreginizin aynı yaptım amma içi çiğ kaldı.ÇOK büyük oldu ve tepsiye zor sığdırdım. Acaba neden böyle oldu? cevaplarsınız sevinirim.
YanıtlaSilSevgili arkadasim .Böregin icinin cig olmasi sizinde dediginiz gibi tepsiye sigdiramamissinizya biraz kalin acmissinizdir o yüzden kalin olmustur.Birde ben resimdede görüldügü gibi börekleri porsiyonluk olarak ufak pisirdim.Mümkün oldugu kadar inceltecegiz elimizle.Birde siki degilde gevsek saracagiz.demekki sizin hamur fazla kalinmis ici cig kalmis.Bir dahaki sefere carsaf böregini deneyin derim.cünki sariyer böregi daha fazla yagli oluyor.Carsaf böreginide dedigim gibi ince acmaya gayret ediyoruz.
YanıtlaSilUmarim yardimci olmusumdur.
Bende denedigim seylerin kötü oldugunu görünce cok üzülürüm.fakat kötü oldugunu bildigim tarifide yayinlamam.Biz bu böregi cok severek yedik.Fakat peynirlisi favorim:))
Sevgilerle.