2 bardak su
1 kasik tuz
aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)
ICI ICIN:
200 gr böreklik peynir.
maydanoz
YAPILISI:
Öncelikle yumusak bir hamur yogurup, yumrugumuz büyüklügünde bezeler yapiyoruz.Bir 5 10 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra merdaneyle tabak büyüklügünde acip,aralarina sivi yag sürüp,üst üste koyup dinlendirmeye aliyoruz.15 dakika yeterli.Tezgahimiza masa örtüsü veya bir carsaf seriyoruz. Elimize hamuru alip bir iki defa elimizle döndürüyoruz.Pizza hamuru gibi. Sonra örtünün üzerinde elle ceke ceke aciyoruz.Icine peynirli harcimizi döküp,örtüyü yukari kaldirip uclarindan yarisina kadar rulo yapiyoruz.Diger yarisinada ayni islemi yapip yuvarliyoruz. Tepsiye koyup,üzerine yumurta ve yogurt karistirip sürüyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.Herkeze AFIYET OLSUN Isterseniz BURADAN Yapimini görebilirsiniz.
Ellerine saglik Meralcigim nefis görünüyor .Hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilÇok zahmetlidir yapılışını görmüştüm ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEline sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli bir börek çarşaf böreği her türlü içle nefis oluyor afiyet olsun
sevgiler
süper olmus belli,ülkemizin yemeklerine sahip cikalim degil mi.
YanıtlaSilelinize sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilGece yarısı hiç iyi olmadı görmem.
YanıtlaSilNefiiiiiiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Görünüşü harika, eminim tadı da öyledir.
YanıtlaSil