8 Ocak 2011

KABAK TATLISI

Merhaba arkadaslar.Bir yili daha geride biraktik.Simdi ömümüzde bizi bekleyen yep yeni bir yil var.umarim 2011 yili herkese hayirli gelir.
Gecen gün eltimin bahcesinden olan kabagi pisirdim.Cok lezzetli bir kabakti.Tekrar kendisine cok tesekür ediyorum.
Nasilmi yaptim?
Malzemeler:
yarim bal kabagi
1 kiloya yakin toz seker
1 bardak su
Yapilisi:
Kabaklari soydum ve kücük kücük dogradim.Tencereme dizdim.Üzerine sekeri ve suyu katip,kisik ateste kabaklar pisinceye kadar pisirdim.Soguyuncada afiyetle yedik.Esim sade sevdigi icin böyle sundum.Ama siz üzerine findik,ceviz veya fistikla süsleyebilirsiniz:)
AFIYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Meralcigim...güzel bir yil dilyiorum, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  2. bayılırım.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. pembetatlar.blogspot.com9 Ocak 2011 16:41

    Canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil