30 Mart 2009

BAZLAMA

Evet arkadaslar merak ettiniz degilmi?Sadece dogru cevabi kizilcik surubu arkadasim bildi sayilir. Kendisi Katmer cevabini verdi. aslinda buna bizde Bazlama derler.Fakat ben katmer usulu yaptim.Yani hamurun icine yagda sürdüm.Bizim köyde bu bazlamayi 3 aylarda yani (gödek aylari )girince her evde yapilir ve komsulara dagitilir.

MALZEMELER:

500 ml ilik süt.

1 kasik tuz.

2 kasik seker.

1 paket yas maya.

Aldigi kadar un.

ARASINA SÜRMEK ICIN:

Eritilmis margarin.

YAPILISI:Hamurumuzu güzelce yogurup,dinlendiriyoruz.Mayalanan hamurumuzdan parcalar alip,aciyoruz..

Arasina margarin sürüp,rülo yapiyoruz.15 -20 dk dinlendiriyoruz.Daha sonra tekrar aciyoruz.Silex tost makinasinda pisiriyoruz.

Kizaranlarin üzerine hafif siviyag gezdirip,üst üste yerlestiriyoruz.AFIYET OLSUN.

27 Mart 2009

KARNIYARIK

Merhaba beni ziyaret eden dostlara.
Nasilsiniz bakalim?Ben gayet iyiyim:))Iyilestim Allaha sükür.Bana gecmis olsun dilekleriyle gelen bütün arkadaslarima tesekür ederim.Fark ettimde uzun zaman olmus ben Karniyarik yapmayali:)yada Imam bayildimi diyelim.hicbir zaman anlamamisimdir ikisinin arasindaki fark nedir diye.Bizim evde Karniyarik gecer valla.:))
En son yazin Tr de yapmisim.Kardesim cok sever.o gelecek diye yapmistik annemle:))
Bu karniyariklarda ona gitsin.Kusura bakma canim afiyetle yedik vallahi harika olmustu.:))
MALZEMELER:
5 adet patlican.
250 gr kiyma.
2 tane sogan.
1 tane sivri biber.
2 adet domates.
Biraz taze maydanoz.
tuz,karabiber.
1 kasik salca ve istege göre su.
YAPILISI:
Patlicanlarimizi kafalarini kesmeden,alacali soyuyoruz.Kizgin yagda kizartip,firin tepsisine aliyoruz.Diger tarafta soganlari ,biberi,kiymayi ve domatesleriyle beraber kavuruyoruz.En son maydanoz ve baharatlarini atiyoruz.Kizarttigimiz patlicanllarin karnini yariyoruz.Ve iclerine kiymamizi dolduruyoruz.2 kasik salcayi 1 bardak suda eritip tepsiye döküyoruz.Ve firina atip,suyunu cekesiye kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN.

23 Mart 2009

MANDALINALI PASTA

Merhaba arkadaslar.
Nasilsiniz bakalim?Ben hastayim.Bahar geldi diye sevinirken ,yine havalar acayip degisti .Ve yine donuyoruz.Bende o güzel günese aldandim ve üsütmüsüm.
Insallah bahara kavusuruz hayirlisiyla.
Iste bu resimde o güzel havalardan kalma.Gecen hafta hayvanat bahcesine gittik.Bu kez tavuskusumuz kuyrugunu acmisti.Bende cep telefonuyla cektim sizler icin.Allahim böyle güzelligi nasilda özene bözene yaratmis degilmi.
Gelelim pastamiza.
MALZEMELER
3 yumurta
1,5 bardak seker
2,5 bardak un.
½ bardak sivi yag.
1 paket vanilin zuker
1 paket kabartma tozu.
KREMASI ICIN
2tane krema
500gr quark(labne peyniride olur)
2tane krema sertlestirici.½
1vanilin zuker
Konserve mandalina
2 kasik seker.
YAPILISI:Öncelikle yumurta ve sekeri,köpüreseye kadar cirpalim.sonra diger malzemeleri katip,tepsimize dökelim.180 derecede 30 dakika pisirelim ve sogumaya birakalim.Diger tarafta kremamizi cirpip,icine qarkimizida katip karistiralim.Pastamizin hamurunada mandalina atmistim ben.Üzerine kremamizi döküp,servise hazir ediyoruz.
AFIYET OLSUN:


20 Mart 2009

SALCALI TAVUK




Merhaba arkadaslar.


Bugün baharin baslangici.Almanyada takvimler hep bu günü yaziyor.Google bile bahari müjdeliyor.Gerci disaridada farkli bir sey yok.Burada hava bir harika.O kadar güzel bir günes varki icimizi isitiyor.
Neyse bugün sizlere bizim evde cok sevilen bir yemegi yayinlayayim dedim.
Suyuna ekmegimizi bana bana yiyiyoruz.Buyrun tarifimize.
MALZEMELER:
1 kg tavuk
1 bas sogan
1 adet biber
2 kasik salca
siviyag
tuz.
YAPILISI:
Tenceremize soganlari ve biberi dograyip,sivi yagla kavuruyoruz.Kavrulunca icine salcasini katip soteliyoruz.Parcaladigimiz tavuklarida atip,kisik ateste güzelce sulanasiya kadar kavuruyoruz.Üzerini gececek kadar sicak su katip,kaynamasi icin agzini kapatip pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN.

17 Mart 2009

EKSI MAYALI EV EKMEGI

Merhaba arkadaslar.
Iste geldik Eksi mayanin yapilisina ve ekmegimizi hazirlamaya.

Öncelikle eksi mayanin yapimini anlatayim.Bir gece önceden 2 avuc nohutu ilik suyla islattim.Ertesi gün blendirla iyice ezdim.Icine 2 kasik un ekledim.Birazda su eklenmesi gerekiyordu,Bende islattigim nohutun suyundan ilave ettim.Ve güzelce kasikla boza kivaminda bir hamur elde ettim.Bu mayayi sicak bir yerde 1 gün beklettim.Ertesi gün yine 2 kasik un 2 kasik ilik suyla mayami besledim.Bu islem 3 veya 4 gün sürebilir.Mayanizin kabarmasina bagli.eger cabuk olmasini isterseniz 3.gün icine 15 gr yas maya karistirabilirsiniz.
Resimdeki gibi kabariyor 3.gün.
Mayamiz bu duruma gelince yogurma kabimiza 1kg unumuzu aliyoruz.tam ortasina eksi mayamizi döküyoruz.1 veya 2 kasik tuz atiyoruz.Birazda ilik su katarak yogurmaya basliyoruz.Elimize yapismayan bir hamur elde edip.dinlendirmeye aliyoruz.Benim hamurum 3 saatte kabardi.daha sonra hamurumuzu tezgahimizin üstüne alip,güzelce sekil veriyoruz.Fakat unutmadan 200 gr eksi mayalik hamur ayiriyoruz ekmegimizden.Birhahaki ekmek icin.
Benim ekmegim 1 saatte kabardi ve firina attim.Atmadan önce firinimi250 derecede önceden isittim ve firinladim.Kendini toplayinca,200 dereceye düsürdüm.Hemen hemen 1 satte pisti ekmegim.

Veee karsinizda müthis ev ekmegim.AFIYET OLSUN.

15 Mart 2009

PIZZA TAVASINDA KANAT

Merhabalar.
Bu gün sizlere pizza tavasinda kizarttigim kanatlarimi sunuyorum.
Yapiminda hicbir zorluk yok.Kanatlari güzelce tavuk baharatiyla baharatladim.Daha sonra isinan pizza tavasina attim ve kizarasiya kadar pisirdim.suyunu cekip,citir citir lunca servise hazir.
AFIYET OLSUN.
Bu ekmekte bir sonraki tarifim.
Eksi maya yöntemiyle hazirladim.Misss gibi ev ekmegi cikti ortaya.
Sevgiyle kalin.

13 Mart 2009

PARADIES CREMELI KAKAOLU PUDING

Merhabalar
birazda agzimiz tatlansin degilmi.Sizlerle yapmis oldugum pudingimi paylasmak istedim.Kafadan bir puding oldu.Ama cokda lezzetli oldu.Buyrun bakalim.
Malzemeler:
1 paket kakaolu puding.(500 ml süt)
1 paket Paradies creme(300 ml süt)
2 -3 adet cikolata parcali bisküvi
3 kasik seker
Yapilisi.
Ilk önce pudingimi pisirip,servis tabaklarina aldim.Sogumalari icin beklerken,paradies cremimi hazirladim.pudingimin üzerine bisküvileri ufaladim.Üzerlerinede kremami koydum.Ve fistikla süsledim.Afiyet olsun.
Bu paket nane aromaliydi.cikolata ve nane harika bir ikili oldu.Tavsiye ederim:)))

11 Mart 2009

SARIYER BÖREGI




Merhaba arkadaslar.
Gecenlerde canim börek istedi.Söyle bir bloglarda ne var ne yok diye dolasmaya basladim.Bir börek takildi gözüme.Adi Sariyer böregiymis.Bu börek tam benlik dedim.Görüntüsündende sanki Türkiye`de börekcilerden aldiklarimiza benziyordu.Hemen sivadim kollari.

Ortaya harika bir börek cikti arkadaslar.Herkese tavsiye ediyorum.Tarifini http://birdakikabirsaniye.blogcu.com/sariyer-boregi_4806868.html arkadasdan aldim.
Ben cok arastirdim .fakat resimli ,aciklamali bulamadim.Buyrun arkadaslar aciklamali tarif:)))

MALZEMELER:

-5 su bardagi un.

-1 sise maden suyu.(ben 1/5 bardak koydum)

-3 kasik yogurt.

-6 kasik siviyag.(3 kasigi hamurun üstüne sürmek icin)

-5 kasik margarin.(hamurun icine sürmek)

-1 kasik tuz.

YAPILISI:

Hamurumuzu elimize yapismiyan bir kivamda yoguruyoruz.Eger 5 bardak un civik olursa biraz daha katabilirsiniz.

2 parca hamur elde ediyoruz.10 dk dinlendiriyoruz.Hamurumuzu tepsi büyüklügünde acip,hafif erittigimiz margarinimizin yarisini sürüyoruz.Ikinci parcayida acip,ayni islemi uygulayip,diger parcanin üstüne yerlestiriyoruz.Altini ve üstünü sivi yagla yaglayip,15-20 dk dinlendiriyoruz.Hamurumuzu sofra bezine alip,elimizle cekistirerek aciyoruz.Üzerine kiymali harc veya peynirli harc döküyoruz.Sofra bezimizin uclarindan kaldirarak rülo seklinde yuvarliyoruz.(benim favorim peynirlisi)

Bu sekilde sarip,üzerine yumurta sarisi sürüp,200derecede kizarasiya kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN.

7 Mart 2009

EVDE DÖNER TARIFI

Gecen gün evde döner hazirladim. Dünde pisirdim.Cok lezzetli bir ev döneri cikti ortaya.
Bu döneri Yesil Elma programinda görmüstüm.Oktay Ustanin tarifi.
Malzemeler:
Ince ince enine kesilmis 4 parca kirmizi et.
2 tane sogan
1 kasik salca
3 kasik yogurt
1 kasik tuz
Karabiber ve kirmizi biber
Yapilisi:Soganlari rendeliyoruz.Bir kasede yogurt,salca,sogan ve baharatlari karistiriyoruz.Ince kesilmis etlerimizi tezgahimiza seriyoruz.
Üzerine sosumuzdan sürüyoruz.
Bu islemi üst üste sürüp tekrarliyoruz.
Strec folyayla simsiki sariyoruz.
Rülo seklinde sardigimiz dönerlerimizi buzluga kaldiriyoruz.En az 4-5 saat.
Ben ertesi gün cikarttim ve ince ince dogradim.Kizgin tavada iyice kizarttim.
VEeee yufkalarin üzerinde servis yaptim.Cacik ve salatayla.Hiiiiiim nefis.AFIYET OLSUN.

4 Mart 2009

HAVUCLU KEKve" PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA "

Arkadaslar bu aralar kafayi kekle bozmus gibiyim.

Bu keki daha önce hic yapmamistim.Bütün bloglarda görmüstüm ama nasil olur yaaa.Havuc kekin icine girermi diyordum.Ama giriyormus:))Hem cokda güzel oluyormus.

Bu arada bu tarifi sevgili http://sevincceden.blogcu.com/37-ci-p-d-c-s-etkinligi-9-cu-gun_37551431. arkadasimiza gönderiyorum.

Nefis bir kek oldu.Tarifini Oktay ustadan aldim.


Bence denemeyenler varsa mutlaka denesinler diyorum.

MALZEMELER:

_3 yumurta

_2 bardak seker

_1 bardak sivi yag

_1 bardak ceviz ici

_1 bardak havuc rendesi

_3 bardak un

_1tane kabartma tozu ve vanilya

_1kasik tarcin

YAPILISI:Seker ve yumurtayi köpüresiye kadar cirpiyoruz.Daha sonra siviyagi,unu,kabartma tozunu,vanilyayi ve tarcini katip,karistiriyoruz.Daha sonra ceviz ve havucunu katip,karistiriyoruz.170 derecelik önceden isitilmis firinda pisiriyoruz.Yaklasik 45 dk. AFIYET OLSUN.

1 Mart 2009

GEZELIM GÖRELIM Danisment`de

Merhabalar arkadaslar.

Bugün sizlere güzel bir haberim var.GEZELIM GÖRELIM bizim köyde bu hafta:))

Görmek ,tanimak isteyen arkadaslar buradan bakabilirler.

Iki hafta önceydi sanirim köye annemlere telefon ettim.Nuray Yilmaz´ìn gelecegini söylediler.Duyunca cok sevindim ve gurur duydum.Balya`nin 40 kusur köyü arasindan,Danisment`in yani bizim köyün secilmesi cok büyük bir sans:))

Buradan bütün arkadaslarima sesleniyorum.Benim köyümü görmek isteyenler sali günü ekran basina.Tr saati ile 21:00 deTRT 1 ekranlarinda .Herkesi bekliyorum:)))


Babam ve halamin oglu.(Köyün agasi rolünde:))) )