Halen daha rahatlamis durumda degilim.Bir bosluk bulmulsken hemen yazayim dedim.
Sizlere Türkiyeden teyzemin verdigi mantilari yayinlayayim dedim.Bu mantilar cok hos olmuslardi.Biz cok severek yedik.Sizlerde begenirsiniz insallah.
Malzemeler.
Hazir kuru manti
Haslanmis tavuk ve suyu
1 bas sogan
1 kasik salca
1 kasik tuz
Yapilisi
Teyzemin tarifine göre,Ilk önce tuz ,su ve sütten olusan bir hamur yogruluyor.Bu hamurdan ince böreklik yufkalar aciliyor.Yufkalari sacta hafif pisirip,rulo seklinde sariliyor.
Sarilan yufkalar iki cm eninde kesilip,firinda kizartiliyor.
Mantimiz hazir.Bir tencerede sogani salcayi soteleyip,tavuk suyu ve etleriyle kaynatiyoruz.Biraz hararetli sicagi cikinca,borcama yerlestirdigimiz mantilarin üstüne bu karisimi döküyoruz.agzini kapatip demlendiriyoruz.Hepsi bu kadar.Afiyet olsun.