10 Nisan 2008

KARISIK KIZARTMA


Merhaba arkadaslar.


Bu gün disarida o kadar güzel bir hava varki,evde hic oturmak icimden gelmiyor.Oturmak dedimse,islerimi kastdediyorum.Bir yigin ütülerim birikti.Bu gün onlari yapmam lazim,yoksa oglumun

giyecek pantolonu kalmadi.O kirletiyor,ben yikiyorum.Sonunda giyecekte,yikanacakta kalmadi:))


Bu gün sizlere karisik kizartmanin tarifini verecegim.Bu kizartma hem yagsiz,hemde cok basit.Acele yapmaniz gerektiginde bence bu kizartma güzel bir secenek.Gerci cogu kisi bunu biliyordur ama ben bilmeyenler icin yazayim dedim.

MALZEMELER: Biber-patlican-kabak(istege bagli,ben kullanmadim)ve soyulmus domates.

YAPILISI: Öncelikle bütün sebzelerimizi yikayip,kuruluyoruz.Tavamiza ilk zeytin yagimizi koyup,biberlerimizi üzerine dogruyoruz.Kapagini kapatip,kisik ateste biraz ölmesini bekliyoruz.Bir yandanda patlicanlari alacali soyup,uzun uzun kesiyoruz.15 20 cm kadar.Patlicanlarida tavaya atip,söyle bir karistirip kapagini kapatiyoruz.Onlar kisik ateste kavrulurken,biz domatesleri soyup,ince ince dilimliyoruz.Iyice ölen sebzelerin üzerine domatesleri ve tuzunu atip,domateslerin erimesini bekliyoruz.Daha sonra yanina söyle güzel bir yesil salatayla servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN.

13 yorum:

  1. Meral'cim çok güzel olmuş, annem de bu yöntemi kullanır kızartmadan daha sağlıklı diye.. Biz içine sarımsak ve bol sirke ekliyoruz,tavsiye ederim.. Ellerine sağlık, canım çekti şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Canim o salatanin cok kalorisi yok rahatlikla yiyebilirsin,ama almanyada da mozzarellalarin lightide var istersen onlardan da yapabilirsin.Üzerlerine de istersen bir kasik zeytinyagi da ekleyebilirsin.Kizartman da cok lezzetli görünüyor,cok severim ama benim de artik dikkat etmem lazim,kilo bakimindan..Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  3. CANIMCIM BU GÜNKÜ MENÜ SÜPER SENDE,BILSEYDIM AKSAM YEMEYINE SANA GELIRDIM:)))
    NERDEN BILIRIM,SAHANE BIR SALATA KARISIK KIZARTMA YAPTIGINI.ELLERINE SAGLIK BALIM.
    IYI AKSAMLAR DILIYORUM:)))

    YanıtlaSil
  4. Meralcigim bende cok severim kizartmayi..Valla kilolarimdan kurtulmak isterim ama bi bogazimi tutamiyorum nedense..Söyle bi Kura gitsem diyorum belki orda baslangicini yapar evde devamini getirebilirim:))))
    Salatanda enfes olmus canim ellerine saglik..Öpüyorum


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  5. Selam canim, ben domates sosunu ayri kizartip dokuyordum, iki ayri is oluyordu.. bir dahakine boyle deniycem. ellerine saglik, karnim su an tok oldugu halde her zaman kizartma istahimi kabartir...sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  6. merallllllllll ama sende hep benim sevdiğim yemekleri yapıyorsun hayatım.İyi ki yakın oturmuyoruz yoksa ben senden çıkmazdım ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  7. Maralcim, canim bende pek severim ellerine saglik canim benim.

    Kocaman öpüyorummmmmmmmmmm
    Emos

    YanıtlaSil
  8. Canim,
    cok süper bir görüntü, yani kizartma olunca bende de akan sular durur, pisirme seklinde cok iyi, hersey icin ellerine saglik canimcim.

    Evet ya, bundan sonra Rosinenbrötchenler evde yapilacak, o kesin bir kere!

    Selamlar ve kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  9. selam canim
    ekmegimi yogurdumu aldim geldim cay varmi cay yanina iyi gider vallahi ellerine saglik
    ütü isini hic karistirma benimde yigildi bekliyor artik yarin insallah kismetse sevgiler hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  10. Meral vallahi bende anneme dünden sipariş vermiştim,ayy benim kızartmalar henüz ulaşmadı bana:)bunlar çok güzel ,ellerine sağlık..Yanluzzz sıcacık taze fırından çıkmış ekmeğin arasına koyup koyup yerim ben kimse kusura bakmasın:))
    İyi pazarlar

    YanıtlaSil
  11. oof off asla hayır demem ben bu sofraya.eline sağlık.muhteşemler..

    YanıtlaSil
  12. merhaba canim,ellerine saglik yemegin cok nefis görünüyor.Afiyetler olsun.Etkinlik sayfamizda yorumunu okudum ve tarifinin yayinlanmadigini yazmisin.Eger hangi tarifi gönderdigini söylersen hemen yardimci olurum.Baktim ama bulamadim malesef.Ama ne tarifi oldugunu bilirsem bulmam dáha kolay olacak.Simdiden tesekürler canim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. Meral'cim merhabalar
    Canım nefiiis olmuş karışık kızartma tam yaz yemeği yanına da salata harika. Uyduruk kıydırık şeyler yerine ben böyle yemekleri daha çok seviyorum. Sevgiler...İyi akşamlar...

    YanıtlaSil